Властите на индийската столица се отказаха от плановете си за

...
Властите на индийската столица се отказаха от плановете си за
Коментари Харесай

Срещата на Г-20 в Делхи ще е в компанията на десетки хиляди бездомни кучета около луксозните хотели

Властите на индийската столица се отхвърлиха от проектите си за залавяне и прибиране на хиляди бездомни кучета преди международните водачи да дойдат в мегаполиса за срещата на върха на Г-20 идващия месец, сподели локален чиновник в неделя.

Общинското държавно управление на Ню Делхи разгласи в четвъртък, че ще залавя и прибира кучетата към първокласните хотели и известните туристически места и ще ги държи в центровете за дезинфекция на животни до края на срещата. Но политиката беше ненадейно анулирана през уикенда, сподели локален чиновник пред AFP в неделя, без да изяснява за какво.

Местните медии оповестиха, че проекта за залавяне на кучетата е провокирала съпротивата на жителите на Делхи и деятелите за правата на животните.

Над 60 000 бездомни кучета живеят по улиците на Делхи съгласно преброяването в Индия от 2012 година, това са и най-новите налични държавни данни. Местните управляващи постоянно организират акции за дезинфекция, с цел да държат кучешката популация под надзор, макар че кучешките глутници не престават да участват в парковете и жилищните квартали към града.

Много от бездомните животни в Делхи са обичани в кварталите макар неналичието на публични притежатели. Някои кучета даже са облечени в специфични кучешки якета, с цел да се стоплят по време на суровите зими в града.

Но те също са заплаха за хората, локалните медии постоянно оповестяват за пострадване на дребни деца от глутници нападателни кучета в цялата страна. Приблизително 17 милиона ухапвания от кучета се оповестяват в Индия всяка година, а Световната здравна организация споделя, че близо 20 000 души в цялата страна умират от бяс годишно.

Столичният регион на Делхи с население 30 милиона души е в натоварен блян към разкрасяване, откогато Индия пое председателството на Г-20 предходната година. Властите разчистиха противозаконни сиромашки квартали наоколо до местата за осъществяване на срещите на високо ниво и обновиха главните пътни артерии преди срещата на върха през септември. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР