Властите на Гибралтар решиха да продадат на търг яхтата Axioma,

...
Властите на Гибралтар решиха да продадат на търг яхтата Axioma,
Коментари Харесай

Огромен интерес към супер луксозната яхта на олигарх

Властите на Гибралтар взеха решение да продадат на търг яхтата Axioma, иззета от съветски олигарх, заяви вестник The Guardian. Предполага се, че плавателният съд принадлежи на предприемача Дмитрий Пумпянски. Наддаването е планувано за 23 август. Приходите се възнамерява да бъдат трансферирани в помощ на украинските бежанци.

Организаторите на наддаването за продажбата на суперяхтата Axioma на Пумпянски са получили 115 запитвания от евентуални купувачи или техни представители, „ 28 от тях са посетили кораба “, споделя Найджъл Холиър, брокер в аукционната къща Howe Robinson Partners, пред организация Bloomberg.

Axioma ще бъде първата суперяхта, която ще бъде пусната на обществен търг, откакто управляващите на някои западни страни блокираха яхтите на съветските милиардери в пристанищата в отговор на съветската „ специфична интервенция “ в Украйна. Холиер отхвърли да разкрие точната стойност на яхтата, базирайки се на съглашение за дискретност.

Яхтата на Пумпянски беше задържана в Гибралтар в края на март. Формалната причина за това е заем от 12,5 млн. USD, публикуван от американската банка J.P. Morgan. След налагането на наказания против Пумпянски компанията, на която е записана яхтата, спря да обслужва заема, заради което яхтата беше задържана, а на 27 юни Върховният съд на Гибралтар постанови яхтата да бъде продадена на търг.

Поддръжката на кораба ще коства на новия покупател 15 000 EUR на месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР