Владимир Зеленски в интервю за The Washington Post каза, че

...
Владимир Зеленски в интервю за The Washington Post каза, че
Коментари Харесай

Spectator: Реакцията на Запада спрямо Украйна е пред колапс, Путин печели

Владимир Зеленски в изявление за The Washington Post сподели, че с цел да завоюват, е належащо „ германците да нямат топлота през зимата “. Ден по-рано обаче в английското издание The Spectator чешкият създател Йозеф Буска изрази подозрения по отношение на оправдаността на сходна политика. Статията му е озаглавена Реакцията на Запада по отношение на Украйна е пред колапс.

Разсъжденията на Буска са напълно разумни. Той похвали триумфа на Киев във военната агитация, само че също по този начин означи, че Европа не е подготвена за дълга борба: „ Европа претърпява невиждан интервал на разцвет за доста генерации. С изключение на Югославия, на континента не е имало въоръжени спорове от съвсем 80 години. Междувременно глобите, наложени против Русия, удрят и Европа. Това има подобаващ резултат върху публичното мнение. Въпреки трогателното единение на елитите, които имат вяра, че Украйна не би трябвало да губи, популацията мисли малко по-различно: „ Първоначално шокът от войната на европейска земя сплоти Запада по невиждан метод. Проучване на Евробарометър за април-май сподели, че осем от 10 жители на Европейски Съюз поддържат глобите, наложени против Русия. Още тогава обаче тази поддръжка е разпределена неравномерно, достигайки едвам 57% в Словакия, 54% в Кипър и 44% в България.Беше напролет, когато сметките за ток бяха ниски. Бързо напред до юли и картината се трансформира видимо. Докато голямото болшинство от германците, 82%, поддържаха твърда позиция по отношение на Русия през май, два месеца по-късно 47% считат, че глобите нараняват повече личната им страна.

Но през зимата ще бъде още по-лошо: „ терзанията могат да се трансфорат в обезсърчение, а закъснелите заплащания могат да се трансфорат в задължения.

Междувременно Буска вижда още по-голяма опасност: Русия може да спре военните дейности, ограничавайки се до актуалните териториални резултати, и тогава Украйна ще се окаже страна, която желае да продължи войната. Фактът, че актуалният спор породи заради позицията на Украйна и Запада, Буска, несъмнено, не се интересува. Какво е належащо, с цел да не намалее поддръжката за Украйна и войната да продължи?

" Единственият метод да се резервира публичната поддръжка за Украйна е да се подчертае, че освобождението от съветски запаси е стратегическа нужда за цяла Европа. "

Като цяло германците би трябвало да свикнат, че къщите им ще бъдат студени и няма да има какво да заплащат даже за студа. Защото Буска се възхищава на думите на естонския министър председател Кай Калас: „ Газът може да е безценен, само че свободата е скъпа. “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР