Владимир Путин Бил Браудър, който някога беше най-големият мениджър на

...
Владимир Путин Бил Браудър, който някога беше най-големият мениджър на
Коментари Харесай

Бил Браудър: Руските пари са ахилесовата пета на Путин


Владимир Путин

Бил Браудър, който в миналото беше най-големият управител на задгранични пари в Русия, има един съвет към Запада: в случай че желаете да противодействате на кремълския началник Владимир Путин, тогава вземете ограничения против съветските пари и съветските олигарси.

54-годишният британец Браудър, който оглавява капиталовия фонд " Хърмитидж кепитал мениджмънт ", води акция за изобличаване на корупцията и наказване на съветските длъжностни лица, които той упреква за гибелта на наетия от него юрист Сергей Магнитски през 2009 година

Роденият в Америка Браудър, направил милиони на съветските пазари, счита, че Западът играе едва против Русия, която той разказва като корумпирана и в последна сметка слаба спрямо него.

" С необикновено неприятни карти Путин блъфира Запада ", съобщи Браудър за Ройтерс в кабинета си в Лондон. " Ако създадем съпоставяне с покера, Путин има чифт двойки, ние имаме фул хаус и държим картите си. "

Съединените щати имат стопанска система за 20 трилиона $, а общата мощност на Г-7 е съвсем 40 трилиона $, до момента в който стопанската система на Русия е на стойност към 1,7 трилиона $, по-малка от тази на Италия.

Браудър лобира измежду западните държавни управления да одобряват така наречен закон " Магнитски ", с цел да наложат наказания на съветски длъжностни лица за корупция и нарушавания на правата на индивида.

Западните водачи бяха сюрпризирани от анексирането на Крим от Русия през 2014 година и намесата на Москва в сирийската революция и постановиха наказания на съветски длъжностни лица и предприемачи.

Оттогава страховете, че Русия се е намесвала в западни избори и че стои зад отравянето на някогашен съветски разузнавач в Англия провокират диспути на Запад за това по какъв начин да се подходи към Путин, който е висшият водач на Русия от края на 1999 година

Русия споделя, че Крим е исторически съветски, че изказванията за интервенция в западни избори са опит за подклаждане на антируска нервност и че тя няма нищо общо с нападението против някогашния сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Путин, който е някогашен разузнавач от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), неведнъж е заявявал, че желае мир със Запада, който съгласно него е агресорът.

Шах и мат

За Браудър най-хубавият метод да се противодейства на Путин е като се вземат ограничения против стотиците милиарди долари, изтекли от някогашния Съветски съюз след разпадането му през 1991 година

Британската столица си завоюва прозвището " Лондонград ", тъй като се трансформира в желано място за богатите руснаци и тези от междинната класа, макар че министър-председателката Тереза Мей дава да се разбере, че Англия ще преследва " мръсните " пари.

" Ако преследвате парите на Путин в лицето на най-големите олигарси, както неотдавна започнаха да вършат Съединени американски щати, това ще го спре ", сподели Браудър. " Това е обстановка на шах и мат. "

Американското финансово министерство наложи през април наказания на милиардера Олег Дерипаска и на осемте компании, в които той е огромен акционер, в това число втория по-големина производител на алуминий в света " Русал ". То сподели, че ограниченията са в отговор на " злонамерените действия " на Русия.

Някои съветски магнати, изключително тези, които са натрупали благосъстоянието си преди идването на власт на Путин през 1999 година, споделят, че нямат съвсем нищо общо с Кремъл и че глобите на Съединени американски щати оказват помощ на Путин да принуди съветския капитал да се върне в Москва.

През декември съветски съд осъди Браудър на девет години затвор задочно, откакто го призна за отговорен в тенденциозен банкрут и данъчни измами.

Браудър, който неведнъж е отхвърлял обвиняванията, беше задържан за малко в Испания предишния месец, след което беше освободен.

" Много по-щастлив съм да се боря за правдивост, в сравнение с в миналото съм бил да се боря за пари ", сподели Браудър. " Това просто е доста по-смислен и удовлетворяващ живот. "

" Много повече се веселя на компанията на борци за независимост и покровители за правдивост, в сравнение с компанията на шефове на капиталови фондове. "

По БТА
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР