Вкусна, питателна, зимна! Много здравословна, полезна и направо любима за

...
Вкусна, питателна, зимна! Много здравословна, полезна и направо любима за
Коментари Харесай

Най-вкусната и здравословна зимна салата, която ще ви стане любима

Вкусна, питателна, зимна! Много здравословна, потребна и напряко обичана за този сезон. В новото си видео Наталия от демонстрира страхотна рецепта за зимна салата – доста здравословна, богата на потребни витамини и минерали.

За приготвянето й ще са ви нужни:

- 2 моркова


Морковите са с високо наличие на каротин, който се трансформира в тялото ни във Витамин А. Морковите са потребни за сърцето и бъбреците.

- 1 глава алено цвекло

Червеното цвекло съдържа магнезий, хлор, сапонини, бетаин, йод, цинк, калций, натрий и други То почиства от отрови организма ни, спомага за положителното действие на черния дроб, бъбреците, далакът и жлъчката.

- 1 глава целина 

Ако желаете да си набавите витамините А, К, С и бета-каротин, то всички тях можете да намерите в целината!

- шепа сурови орехи 

Орехите ни обезпечават повече от 19 потребно витамина и минерала. 

- 1/2 лимон

- 2 с.л. суровопресован зехтин

- сол на усет

 салата ThinkStock/Getty Images-->
След като хубаво сте измили зеленчуците, време е да ги обелите и рендосате. Аз персонално постоянно стартирам с целината, тъй като е бяла. После не преставам с морковите и най-после с цвеклото. Можете да употребявате ренде, само че и кухненски робот, който има алтернатива да рендосва.

И в този момент един супер трик

Знаете какъв брой доста цапа аленото цвекло, нали? Много хора се отхвърлят да готвят с него заради тази причина! За да си спестите нов час при маникюристката или чудене по какъв начин да извадите естественото багрило от кожата си, използвайте ръкавици! Продават се във всяка аптека и са чудесни за готвене с цвекло или пилешко да речем.

След като сме смесили всички съставки в купа, време е за дресинга.

Изстискайте сока от половин лимон и прибавете 2 с.л. зехтин, а след това и сол на усет. Разбъркайте добре с вилица, с цел да се получи хомогенна примес. С дресинга залейте салатата.

За край поръсете с накълцани орехови ядки.
 салата ThinkStock/Getty Images

И още:





Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР