ВКС в момента обсъжда дали да смени подсъдността, тъй като

...
ВКС в момента обсъжда дали да смени подсъдността, тъй като
Коментари Харесай

Делото срещу Митьо Очите се мести в Бургас или Ямбол

ВКС сега разисква дали да смени подсъдността, защото делото е на трупчета и по него съвсем няма придвижване

Процесът против групата на изненадващо може да се реалокира от Софийски градски съд в Бургаския областен съд. ВКС сега разисква дали да смени подсъдността, защото делото е на трупчета и по него съвсем няма придвижване, научи Флагман.бг.

По информация на Флагман.бг вид за промяна на подсъдността е и Окръжният съд в Ямбол, тъй като част от действията, които прокуратурата приписва на Очите и групата му са приключени на тази територия. 

Припомняме, че в мегаделото, което се точи 4-ата година обвиняем с изключение на Желязков са и още 11 лица, измежду които и свиреп убития от Станимир Рагевски - Юмер Мехмед.

Прокуратурата счита, че обвинените са взели участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространяване на дрога, изнудвания и палежи.

Процесът стартира в спецсъда, вървеше доста постепенно, само че въпреки всичко се правиха някакви процесуални дейности, в това число и разпит на основни очевидци. След закриването на профилираното правораздаване се префвърли в Софийски градски съд, а до този миг има регистрирани към 10-ина отлагания. Единствената основна промяна бе наложената парична гаранция на Желязков от 20 хил.лева.

Върховен касационен съд счита, че в случай че смени подсъдността делото ще продължи в естествен темп. Единственият проблем е, че би трябвало да тръгне изначало, само че така или другояче до този миг няма значително придвижване в Софийски градски съд. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР