Вкланица край град Левски при проверки по повод предстоящите празници

...
Вкланица край град Левски при проверки по повод предстоящите празници
Коментари Харесай

Открити са 50 тона месо без документи за произход

Вкланица край град Левски при инспекции във връзка идните празници - Великден и Гергьовден, са открити към 50 тона месо без документи за генезис и без здравна и идентификационна маркировка . Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР) в Плевен.

Проверяващите са открили и кръвопролитие на животни без сложени ушни марки и в неявяване на ветеринарен доктор при приемане на животните и клането . В обекта е установено предпазване на месо и субпродукти в нарушаване на условията на Българската организация по сигурност на храните.

След осъществен оглед са конфискувани като материални доказателства DVR и заверени копия от разнообразни документи. Обектът е запечатан от чиновници на Областна дирекция по сигурност на храните в Плевен, като е издадена забрана за продажба. Предстои издаване на предписание за заличаване на откритото количество месо с неразбираем генезис. Материалите по случая са докладвани на Районната прокуратура в Плевен.

За още едно нарушаване , обвързвано с продажбата на месо, оповестяват от ОД на Министерство на вътрешните работи в Плевен. В магазин в Левски са открити към 70 кг месо и субпродукти без документи за генезис и без здравна и идентификационна маркировка. За установените нарушавания е издадена възбрана за продажба и предписание за заличаване.

В тематичните инспекции в Плевенско са взели участие служители на реда, чиновници на Националната организация за приходите, Българската организация по сигурност на храните и Изпълнителната организация "Главна ревизия по труда ". Проверени са обекти за произвеждане и търговия с храни, кланици и търговски хранилища на територията на община Левски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР