Готови ли сте за нова порция кулинарно приключение с любимия

...
Готови ли сте за нова порция кулинарно приключение с любимия
Коментари Харесай

Сладко изкушение с Лора и Стоян

Готови ли сте за нова порция кулинарно премеждие с обичания дует Лора и Стоян по 24KITCHEN? Очаква ви същинско угощение за сетивата – красиви, пъстри, вкусни и изтънчено поднесени ястия.В новия осми сезон на обичаното кулинарно предаване „ Бон Апети “ ентусиазъм за водещите ще бъдат забавни предписания от балканската кухня. Предлагаме ви едно сладко ентусиазъм от кухнята на Лора и Стоян.  Козуначени мъфини 12 порции, 45 минути + втасване
500 г брашно за козунак
150 г захар (+ за поръсване)
100 г краве масло (със стайна температура)
200 мл прясно мляко (топло)
2 яйца (L размер, на стайна температура)
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 пакетче лимонови корички
1 пакетче суха квас
1 есенция ром
за намазване:
1 яйце
прясно мляко
за крема:
350 г крем сирене
100 г захар
1 пакетче лимонови корички  Начин на подготвяне: В купа смесете захарта, ваниловата захар и яйцата. Разбийте до побеляване. В друга купа разбъркайте брашното с маята. Оформете кладенче, налейте яйчената примес и разтопеното масло. Прибавете есенцията ром, лимоновите корички и млякото. Разбъркайте добре с шпатула, а по-късно и с приставката за тесто на миксера. Трябва да се получи безпрепятствено и еластично тесто. Ако е нужно, прибавете още 1–2 щипки брашно. Сложете в чиста купа, покрийте с транспарантно фолио и оставете да втаса. Разделете втасалото тесто на 36 дребни топки. Оформете фитили, сплетете ги три по три и ги завийте като охлюв.
Сложете във форма за мъфини, в отворите на която са сложени хартиени формички за мъфини. Оставете да втасат наново. Намажете с разрушеното с малко мляко яйце. Поръсете със захар и печете на 170 градуса до подготвеност – към 20–23 минути. Сиренето разбийте със захарта и лимоновите корички с миксер. Разрежете капачета от охладените мъфини, шприцовайте от крема и затворете с капачетата.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР