Структурите на Конфедерация на труда Подкрепа и КНСБ в държавната

...
Структурите на Конфедерация на труда Подкрепа и КНСБ в държавната
Коментари Харесай

Агенцията за социално подпомагане иска второ увеличение на заплатите

Структурите на Конфедерация на труда " Подкрепа " и КНСБ в държавната администрация желаят незабавна среща със служебния обществен министър Ивайло Иванов поради напрежение измежду работещите в Агенцията за обществено подкрепяне, съобщи БНР.
 
Социалните служащи не са удовлетворени от нарастването на заплатите си, което получиха през април със задна дата от 1 януари, и упорстват за второ покачване.
 
Става въпрос за нарастване с 200 лева, сподели ръководителят на синдиката на административните чиновници " Подкрепа: Кремена Атанасова. " Заплатите на новоназначените сътрудници станаха в размер на 1400 лева още веднъж бруто. Което след удръжките значи, че част от обществените служащи получават под 1100 лева, а останалите, чиито междинна работна заплата е към 1700 или 1800 лева, получават под 1400 чисто, което сами разбирате, че е извънредно незадоволително ", изясни тя.
 
Искането е заплатите да бъдат нараснали още един път през юни или най-късно през юли посредством в допълнение държавно разпореждане. В системата има съществено напрежение, което може да ескалира и да прерасне в ефикасни протестни източни дейности през лятото, предизвести Атанасова.
 
Тя добави, че тогава се одобряват заявките за целевите помощи за отопление и за еднократните помощи за учениците.
 
" Така че размера от работа тогава е голям. Ако се стигне до ефикасна стачка и прекъсване на работа, притеснявам се, че това ще бъде голям проблем, тъй като хората ще има риск да не получат своите помощи както за отопление, по този начин и за учениците, по този начин и всички останали помощи ", заключи Атанасова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР