От две години годеницата и членовете на семейството на войник

...
От две години годеницата и членовете на семейството на войник
Коментари Харесай

Върнете героите от плен: Разгневени граждани протестират в Украйна

О т две години годеницата и членовете на фамилията на боец от Мариупол чакат той да се върне вкъщи. От май 2022 година нямат никакви новини от него. Приятелите му споделят, че е жив и здрав. По думите им се намира на съветска територия.  

Това споделя кореспондентът на Voice of America (VOA) , Татиана Кукурика в своя репортаж от Хмелницки, Украйн. 

" Дядо му посвети живота си на Юрий Свидерски. Ако беше жив през днешния ден, щеше да се гордее с него ", споделя фамилията на боеца. 

Синът на Светлана Свидерска-Лоб Юрий Свидерски се причислява към батальона “Азов ” през декември 2021 година Той е в Мариупол, когато Русия нахлува в Украйна през февруари 2022 г.    

" След като Русия нахлу, синът ми навърши 20 години, на 25 февруари. Обадихме му се сутринта, а той сподели, че е не запомнил, че има рожден ден ", споделя Светлана Свидерска-Лоб.   

Откакто Свидерски е в Мариупол, майка му е получила от него единствено две телефонни позвънявания и няколко известия.    

" Той сподели, че това, което е видял и претърпял, е било по-лошо от всичко, което е виждал във филмите на ужасите ", споделя майката на боеца.  

Юрий Свидерски е бил покорен по време на боевете в Мариупол. Майка му научава за това от новините.    

" Няма никакви позвънявания или известия от сина ми, откогато е хванат ", споделя Свидерска -Лоб.  

От освободените приятели на Юрий Свидерска-Лоб научава, че той е жив и се намира на съветска територия. Отнема ѝ две години, преди да може да приказва за ориста на сина си. Отначало се надявала, че той ще бъде освободен при размяната на пленници, само че това не се случило, а тя се отчаяла.    

" Трябва да изкрещим на целия свят, че нашите родственици към момента са в плен ”, безапелационна е дамата.    

Всеки петък Свидерска-Лоб и фамилията ѝ вземат участие в акцията, наречена  " Върнете героите от плен ". В Хмелницки към този момент са извършени повече от 90 такива митинга.    

" Тези манифестации се организират без значение от всичко - през всеки сезон, при всевъзможни метеорологични условия. Ние протестираме и ще продължим да го вършим толкоз дълго, колкото е належащо ", споделят жители на Хмелницки. 

В момента в съветски плен се намират към 900 членове от полка " Азов ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР