Смартофнът на всеки човек изобилства от лична информация. И макар

...
Смартофнът на всеки човек изобилства от лична информация. И макар
Коментари Харесай

Как да скриваме файлове и снимки в Android телефон

Смартофнът на всеки човек изобилства от персонална информация. И въпреки модерните устройства да са относително добре предпазени, още малко сигурност в никакъв случай няма да навреди.

Затова Гугъл прибавя нова функционалност в Android 15. Тя се споделя Private Space и съставлява предпазена зона в операционната система, в която потребителят може да „ скрива “ файлове и фотоси, които ще са предпазени с спомагателна ключова дума.

Функцията може да звучи познато, тъй като смарт телефоните на някои производители разполагат с сходна версия от много време. При Samsung да вземем за пример тя се споделя Secure Folder. След като бъде внедрена в Android 15 обаче, всички смарт телефони с тази версия на операционната система ще могат да я употребяват.

Private Space разрешава основаването на втора, изолирана и независима зона в операционната система. В нея може да се слагат и приложения, които да са отделени от останалите. Те, както и файловете в Private Space, няма да се „ виждат “ от приложенията и услугите отвън нея и няма да могат да бъдат достъпвани от тях по никакъв метод.

Private Space няма да е задействана по дифолт. Тя ще може да се пусне от настройките на телефона в секцията Security & Privacy > Private Space. Там ще има малко изложение на опциите ѝ и алтернатива за активиране. С функционалността може да се употребява същият профил в Гугъл като главния за телефона, само че и втори профил или никакъв. Ако ще има конфигурирани приложения в Private Space, профил в Гугъл ще е наложителен.

Private Space ще е част от Android 15. Платформата към този момент е в бета версия, като ще е подготвена за смарт телефоните през втората половина на тази година.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР