Визитата на френския президент Еманюел Макрон у нас беше първата

...
Визитата на френския президент Еманюел Макрон у нас беше първата
Коментари Харесай

Посещението на Еманюел Макрон – за какво се договориха с президента и премиера

Визитата на френския президент Еманюел Макрон у нас беше първата на френски държавен глава от десетилетие.

По време на визитата си френският президент се срещна с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Френският президент Еманюел Макрон разчита на България за поддръжка във всички основни промени на Европейския съюз и даде обещание България да бъде позволена до тези кръгове, които взимат значими решения за общата европейска политика.

Срещу поддръжката за Шенген и Еврозоната Макрон изиска поддръжка за промяна в европейския трудов пазар, която би изравнила заплащането на задграничните и локалните служащи, само че и би сложила бариера пред по-евтината в този момент работа ръка от Източна Европа. Страната ни сложи изискване това да става в продължение на кохезионните фондове, които да заличат икономическите разлики сред Нова и Стара Европа.

България сложи и въпроса за интеграцията на Западните Балкани и слагането на съответни периоди на съседите, с цел да изпълнят критериите за участие.

Договорено е и съдействие в общата европейска защита и военната промишленост. България изиска и ясна поддръжка за промяна в европейската политика за убежището, която основава тежест за страните външна граница на Европейския съюз.

„ Срамежлива, само че задоволителна подкрепа” за трудовата промяна на Макрон – по този начин френските медии обобщават срещите на президента през миналите дни.

Още от сутринта в редакциите на френските медии интензивно се говореше, че денем се чака значимо известие. Всички осведомителни излъчвания започваха с включвания от двореца „ Евксиноград”, откъдето Еманюел Макрон напълно искрено и с изострен звук подлага на критика Полша и отхвърли ѝ да одобри мечтаните от него промени на трудовия пазар в Европа.

От 10 години не е идвал президент. Много е. Желанието ни е връзката ни да стане по-жива. @PresidentOfBg
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) August 25, 2017
Много медии разгласиха благодарствените думи на Макрон написани на български език в обществените мрежи.

Чрез президентския профил стотици французи наблюдаваха разходката до морето на президента с българския министър председател Борисов.

Междувременно Десислава Радева и първата дама на Франция Брижит Макрон се разходиха в двореца в Балчик.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР