През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. На места

...
През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. На места
Коментари Харесай

Синоптици казаха какво ще е времето до края на май: Ето колко още ще вали

През идващото денонощие ще се задържи най-вече облачно. На места основно в западната половина от страната ще има превалявания от дъжд, денем ще са слаби и на по-малко места. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Минималните температури ще са сред 6° и 11°, в София – към 8°; оптималните ще са сред 14° и 19°, в София – към 15°.
Над планините ще е най-вече облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, на височина над към 2300 метра - от сняг. Ще духа до сдържан южен, по най-високите елементи – краткотрайно мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра – към 6°.
Над Черноморието облачността ще е раздрана. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 14° и 17°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.
През нощта против петък тук-там от запад на изток ще превали, след вероятността за превалявания понижава и ще има повече слънчеви часове. В петък към момента ще духа слаб до сдържан от изток-югоизток, а в събита ще е съвсем безшумно и сутринта за малко тук-там в низините ще се образува мъгла. Бързо ще се затопля.
В неделя и през първите дни на новата седмица ще остане със относително високи температури, само че атмосферата още веднъж ще бъде неустойчива. Ще има и слънчеви часове, само че и развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, а в обособени региони ще са краткотрайно интензивни, съпроводени с гръмотевици. В понеделник вятърът за малко ще се ориентира от север-северозапад и ще стартира намаляване на температурите.
До края на месец май ще има още доста дни с дъжд и гръмотевици, демонстрира 15-дневната прогноза за времето на Национален институт по метеорология и хидрология. Небето постоянно ще бъде покрито с облаци. Ще има и превалявания от дъжд, на повече места ще вали в Западна и Централна България. В обособени региони преваляванията ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР