Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс отлага предстоящата визита в Израел

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс отлага предстоящата визита в Израел
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на САЩ отложи визита в Израел заради кризата около Йерусалим

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс отсрочва идната аудиенция в Израел на фона на рецесията в Близкия изток, написа израелският вестник " Аарец ".

Първи информацията заяви Walla News.

Говорител на израелския парламент удостовери, че заплануваната за понеделник тирада на Пенс е отсрочена . Представител на външното министерство съобщи, че вицепрезидентът на Съединени американски щати може да посети еврейската страна в сряда.

Източници разкриха, че мирната самодейност на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е " закъсала " поради рецесията към Йерусалим и заради тази причина се отсрочва визитата.

Но израелски медии оповестяват, че отлагането е поради опитите за пробутване на данъчната промяна в Конгреса на Съединени американски щати.

По график Пенс трябваше да се срещне и с палестинския президент Махмуд Абас, само че след решението на Съединени американски щати да признаят Йерусалим за столица на Израел палестинците оповестиха, че няма да беседват с Вашингтон, до момента в който не отдръпват решението си.

Палестински представители упорстват пред водачи на локални църкви да не се срещат с Пенс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР