От началото на годината Русия много вероятно е увеличила използването

...
От началото на годината Русия много вероятно е увеличила използването
Коментари Харесай

Лондон: Русия все по-често атакува с джипове и мотоциклети украинските позиции на фронта

От началото на годината Русия доста евентуално е нараснала потреблението на леки транспортни средства, като високопроходими коли и мотоциклети, с цел да транспортира личен състав до фронтовите линии и да прави офанзиви против украински позиции, изключително през нощта. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че през ноември 2023 година съветският президент Владимир Путин персонално е инспектирал новопридобитите китайски високопроходими коли Desertcross 1000-3 от Odes industries. Твърди се, че Русия е закупила над 2100 от тези транспортни средства.

Според английското разузнаване съветските сили евентуално все по-често употребяват по-леки и по-бързи транспортни средства за разузнаване на украинските отбранителни позиции, тъй че след това да включат артилерия, дронове с аспект от първо лице (FPV) или дронове камикадзе в опит за непрекъснато намаляване на украинските сили.

Британското МО обаче показва, че неналичието на ризница и огнева мощност в подмяна на нараснала подвижност прави леките транспортни средства доста по-уязвими от бронираните си аналози за редица оръжейни системи.

Украинските FPV дронове към този момент демонстрираха способността си дейно да поразяват такива леки транспортни средства.
 Русия вижда и с просто око неподходящата позиция на Украйна на фронта
Русия вижда и с просто око неподходящата позиция на Украйна на фронта

Колониалната помощ на Съединени американски щати нямало да промени обстановката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР