Вицепрезидентът на Европейската комисия Валдис Домбровскис заяви във вторник, че

...
Вицепрезидентът на Европейската комисия Валдис Домбровскис заяви във вторник, че
Коментари Харесай

Валдис Домбровскис отхвърли обвиненията за "ваксинен национализъм"



Вицепрезидентът на Европейската комисия Валдис Домбровскис съобщи във вторник, че е " доста незаслужено " да се упреква Европейския съюз във " ваксинен шовинизъм ", заявявайки, че единният блок е един от най-големите експортьори на ваксини против Covid-19.

В изявление за телевизия CNBC той обаче призна, че Европейски Съюз е " изправен пред сериозна обстановка при даването на ваксини " и би трябвало да форсира програмата за имунизация, както и производството и доставката на ваксини.

" Това, което е значимо сега, е, че фирмите в действителност би трябвало да извършват своите контракти, тъй като казусът, пред който сме изправени, изключително с една компания, която не съблюдава контракта, е, че доставките на ваксини изостават от контрактуваното ", акцентира Домбровскис, наподобява визирайки " АстраЗенека ".

По-рано денем генералният шеф на дирекция „ Здраве “ в Европейската комисия, че съюзът остава неудовлетворен от " АстраЗенека " и че Комисията ще предприеме дейности против компанията поради неизпълнението на задължението ѝ по контракта за доставки на ваксини против Covid-19. Тя обаче добави, че първите ваксини против ковид на компанията Johnson & Johnson би трябвало да бъдат доставени в Европейски Съюз в средата на април.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР