Вицепрезидентът каза какво мисли за съставянето на редовен кабинет.Гласуването на

...
Вицепрезидентът каза какво мисли за съставянето на редовен кабинет.Гласуването на
Коментари Харесай

Йотова: Не виждам желание за успешно реализиране на втори мандат

Вицепрезидентът сподели какво мисли за съставянето на постоянен кабинет.

Гласуването на проектокабинета „ Габровски “ сподели, че може да се направи нова формула, да се сътвори другоземен екип и всяка политическа мощ да гласоподава както беше решила. Отново стана ясно, че ГЕРБ не може да излезе от изолацията. Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „ 120 минути “. 

Според нея от Движение за права и свободи не са останали удовлетворени от състава на кабинета „ Габровски “. 

Аз не знам толкоз доста време да бъде обещано на политическите сили за всевъзможен тип разговор и съгласие. Мандатът беше доста необятен и продължава да бъде. Акад. Денков може да ни изненада с държавно управление, добави вицепрезидентът. 

Йотова разяснява и третия мандат за сформиране на държавно управление. 

Аз нямам доверие в третия мандат. Ние не вършим държавно управление с механически темперамент. Третият мандат също е политически, която и партия да го получи. Тя може да показа доста необятен състав на Министерски съвет, само че отговорността се носи от мандатоносителя. Аз ще имам визия за третия мандат когато видя какво ще предложат от „ Продължаваме промяната “ и по какъв начин ще протекат диалозите в Народното събрание. В този ден доста неща ще бъдат ясни. Дали в границите на този парламент ще има кабинет, уточни още Йотова, написа novini.bg. 

„ Продължаваме промяната “ би трябвало да са си извадили съществени уроци от момента, в който изгубиха властта, прецизен разбор какво направиха и ненаправиха тези 7 месеца. Аз доста деликатно наблюдавах изявленията на треньора на Франция – ‚много е хубаво да спечелиш, само че е значимо какво си създали през тези години, с цел да играеш отново край. Той споделя „ не е значимо да имаш единствено гении в един тим, би трябвало групово изпитание, екип и упоритост да свършиш нещо потребно “. Ако от „ Продължаваме промяната “ са си извадили тези заключения те могат да предложат кабинет, добави вицепрезидентът. 

Йотова посочи, че не вижда предпочитание за осъществяване на втория мандат. 

Чудя се, за какво доста уважавания от мен учен Николай Денков, се съгласи да бъде лице на този втори мандат. От изказването му през последните дни виждам, че няма необикновен възторг и упоритости, дори чувствам някакво отчаяние от авансово изгубената борба. Това разгадавам в посланията му, изясни тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР