Стопкадри Нова ТвЮрист коментира повишеното напрежение в политиката и размяната

...
Стопкадри Нова ТвЮрист коментира повишеното напрежение в политиката и размяната
Коментари Харесай

Юрист: Превърнаха политиката в пазарене за постове

Стопкадри Нова Тв

Юрист разяснява нарасналото напрежение в политиката и размяната на пиперливи реплики сред политиците, като съгласно някои от от тях Бойко Борисов желал да се пенсионира като президент, а Делян Пеевски да стане министър председател.

По този мотив Лидия Даскалова счита, че тук по-скоро  въпроса е кой може и кой въобще става за това, тъй като й се коства, че  през последните години виждаме по какъв начин разнообразни лица доста елементарно влизат в политиката и доста елементарно излизат.

Според Даскалова има и такива, които краткотрайно обитават и никой не ги помни, че са били там.



Големият проблем е, че ние имаме доста хора, които желаят да бъдат политици, само че доста малко хора са с същинско държавническо мислене, сподели в „ Пресечна точка “ Даскалова, която е и политолог.

Смятам, че тук, в това число и тези, които си разменят реплики, по-скоро те показват тъкмо това, че политиката у нас се е трансформирала в едното спорене за постове или взаимни обвинявания, в това кой желае да вземе поста, добави по Нова Тв тя.

Дамата означи, че по този метод действително се губи фокуса от дебата за това каква въобще би трябвало да бъде нашата политика, каква би трябвало да бъде нашата национална и обществена политика и това ли би трябвало да бъде нашата външна политика, в случай че въобще имаме такава.

Това би трябвало да бъде дебата и за жалост ние в поредна акция ставаме очевидци на едни престрелки, които след няколко дни няма да имат безусловно никакво значение. Ние не виждаме действително тези партии за следващ път, които се борят за нашето доверие, да стартират да ни оферират нещо, сподели още Лидия Даскалова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР