Усилията на Запада да принуди Грузия да се откаже от

...
Усилията на Запада да принуди Грузия да се откаже от
Коментари Харесай

Грузия разкритикува „изнудването“ на САЩ и ЕС, обещавайки да приеме закон в руски стил

Усилията на Запада да принуди Грузия да се откаже от своя противоречив нов закон за „ задграничните сътрудници “ са обречени на неуспех, разгласи ръководещата партия във вторник, настоявайки, че ще продължи със законодателството макар опасността от наказания.

Грузинска фантазия се сблъска с възходящия напън от страна на Вашингтон и Брюксел да отсрочи проектите, което ще наложи нови ограничавания на неправителствени организации, медии и предизборни групи.

Това идва, откакто тази седмица Конгресът на Съединени американски щати ще прегледа законопроект, който може да наложи забрани за пътешестване и финансови наказания на политици от партията, в случай че гласоподават законопроекта за закон идната седмица. То също по този начин ще възнагради държавното управление на Грузия със съществени търговски тласъци и либерализиране на визовия режим, в случай че предприеме стъпки за „ възкръсване на демокрацията “ в страната.

„ Нашата страна е била обект на непрекъснати офанзиви от редица американски политици и длъжностни лица, от които грузинското държавно управление би трябвало да се пази “, сподели ръководещата партия, призовавайки „ разсъдъкът да надделее в Америка “.

Грузинска фантазия съобщи, че Вашингтон би трябвало да даде облекчени визови условия и да подпише съглашение за свободна търговия „ без никакви условия “, настоявайки, че законопроектът за задграничния сътрудник ще бъде признат без значение от осъждането от чужбина. Съединени американски щати също би трябвало да „ трансформират държанието на неправителствените организации... като оставят настрани техните революционни проекти “, продължава той.

В изказването се споделя още, че присъединението към Европейски Съюз се употребява „ като инструмент за непрекъснато изнудване против Грузия “ и се приканва Брюксел да стартира договаряния за участие до края на годината, с цел да „ възвърне справедливостта “ със страни-кандидатки като Молдова и Украйна, които към този момент са почнали развой.

Грузия получи статут на кандидатка за участие в Европейски Съюз през декември, макар предизвестията за оттегляне във връзка с правата на индивида и несполучливо осъществяване на основни промени. Брюксел сподели, че приемането на законопроекта за задграничните сътрудници ще торпилира очакванията му за присъединение.

Грузинска фантазия споделя, че законът е нужен за отбрана против задгранична интервенция, само че като се има поради, че той също по този начин вкара възбрана в съветски жанр на „ LGBTQ+ пропагандата “ и заплаши с репресии против опозиционните партии, западните сътрудници на страната се притесняват, че това е част от превръщане към Москва.

Десетки хиляди грузинци излязоха по улиците през последните седмици, с цел да стачкуват против проектозакона. Полицията за битка с безредиците употребява мощ, с цел да разпръсне протестиращите и задържа опозиционни политици.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР