Вицепремиерът Томислав Дончев поиска проверка на проекта за ремонта на

...
Вицепремиерът Томислав Дончев поиска проверка на проекта за ремонта на
Коментари Харесай

Дончев поиска проверка на проекта на Ларгото

Вицепремиерът Томислав Дончев изиска инспекция на плана за ремонта на Ларгото. Това разгласи той пред публицисти във връзка обвиняванията на депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева против министъра на културата Боил Банов.

По думите на Дончев инспекция ще бъде осъществена и на място.

" Ние работим с документи и инспекция от виновните институции ", изясни вицепремиерът.

Томислав Дончев увери, че институциите ще си свършат работата оптимално бързо. Той изясни, че в тази система постоянно е имало опит за напън.

" Не ми се желае Народното събрание да взе участие в тези форми на напън ", означи вицепремиерът.

Дончев уточни, че би трябвало да се изключи всяка догадка за корупция, защото Боил Банов е посочил искова молба до съда, с която са търсени въпросните пари от компанията.

Той е безапелационен, че изконно право на опозицията е да проверява и да разкрива, само че съгласно него трябвало да има хрумвания.

" Политиката с изключение на замяна на укори е съревнование на хрумвания ", добави вицеприемиера.

Припомняме, че по-рано през днешния ден Йончева упрекна Банов в корупция за опрощаване на най-малко 700 000 лева на компанията реализатор за ремонта на Ларгото. Тя показа и запис от диалози на министъра със чиновници на частната компания.

Главният прокурор Сотир Цацаров реагира стремително, като се самосезира и подреди инспекция.

По мотив разкритията на Елена Йончева някогашният министър на културата Вежди Рашидов съобщи в коридорите на Народното събрание, че е реагирал на случая с Ларгото и его е изпратил на съд още тогава.

Кметът на София Йордан Фандъкова пък не пожела да разяснява случая, като изясни, че Ларгото е възложен на столична община за стопанисване и тя няма отношение.

Малко по-късно изказване даде и самият Боил Банов, който съобщи, че нямало простени пари и ще съди всеки по трасето. Той разгласи и готовността си да подаде оставка, в случай че тя му бъде изиска, защото " не е роден като министър ".

В коридорите на Народното събрание някогашният вицепремиер Валери Симеонов посочи, че на Елена Йончева не може да се има вяра. По думите му тя и различен път е лъгала.

От ГЕРБ оповестиха, че твъдо застават зад Боил Банов и дейностите му като министър. Те нарочиха Българска социалистическа партия за подправен уебсайт с основен редактор Елена Йончева. По думите ми тя към този момент не трябвало да се назовава публицист. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР