Вицепремиерът на Италия Матео Салвини разведе политици и журналисти из

...
Вицепремиерът на Италия Матео Салвини разведе политици и журналисти из
Коментари Харесай

Салвини затвори най-големия мигрантски център в Европа

Вицепремиерът на Италия Матео Салвини разведе политици и публицисти из мигрантския център Минео и се похвали, че в него няма нито един преселник, написа “Дойче веле “.

Салвини, който е прочут с антиимигрантските си позиции сподели, че последните 152-ма мигранти са били изселени от Минео предходната седмица. Те са били настанени в други центрове в Калабрия.

Минео на остров Сицилия беше най-големия в Европа, като през 2014 година в него обитаваха над 4000 мигранти.

Матео Салвини сподели, че нигерийската и италианската мафия са направлявали живота в центъра, като покупко-продажбите им с опиати “се разпрострели из целия район. ”

Откакто министър председателят Джузепе Конте и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Матео Салвини поеха ръководството в Италия, страната трансформира в собствен приоритет прекъсването на имигрантите, идващи през Средиземно море.

В понеделник Салвини се закани, че ще бъдат изпратени военни кораби, които да стопират плавателните съдове с мигранти, тръгнали към Италия.

Рим ще подари на Либия 10 патрулни моторници, които да стопират мигрантите още преди да са навлезли в интернационалните води.

В последните няколко месеца се отбелязва повишение на броя на мигрантите, които се пробват да преминат от крайбрежията на Африка до Европа.

Обикновено трафиканти ги товарят на несъответствуващи за плаването съдове и ги изкарват в интернационалните води, където подават сигнал за злополучие и мигрантите биват прибирани от кораби на благотворителни организации, които ги транспортират до Европа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР