Японската инвестиционна група SoftBank залага много на изкуствения интелект. В

...
Японската инвестиционна група SoftBank залага много на изкуствения интелект. В
Коментари Харесай

Юридическите екипи се подготвят за AI тест

Японската капиталова група SoftBank залага доста на изкуствения разсъдък. В края на предходната година неговият основен изпълнителен шеф Масайоши Сон предвижда, че през идващото десетилетие ще има бърз прогрес в силата на AI за осъществяване на необятен набор от когнитивни задания.

„ Да кажете „ не използвайте AI “ е като да кажете, „ не карайте кола и не използвайте електричество “, сподели Сон, до момента в който увещаваше публика от японски корпоративни клиенти „ да се възползват от това – или да бъдат изоставени “.

Вече мащабът на упоритостта и скоростта, с която се развива генеративният ИИ, покачва залозите за доста вътрешни юристи.

„ Главният юрист в този момент би трябвало да бъде този, който споделя да или не на евентуално големи количества риск към всичко, което ИИ и генеративният ИИ са произвели “, споделя Тим Маки, основен юридически шеф на SoftBank.

„ Развива се толкоз бързо, че би трябвало да имате поне обикновено схващане на технологията, с цел да да можем да разбираем на хората...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР