Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за
Коментари Харесай

Захариева заминава за Ню Йорк

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува за Ню Йорк, където от 23 до 26 септември 2019 година ще взе участие в 74-тата постоянна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Основните въпроси в дневния ред на тазгодишната сесия на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации включват мир и сигурност, премахване на бедността, качественото обучение, битка с климатичните промени и приобщаване.

Вицепремиерът Екатерина Захариева ще взе участие на 23 септември в Среща на върха по климата, чиято цел е да се ускори изпълняването на уговорките, поети по силата на Парижкото съглашение по климата. На 24 септември външният ни министър ще бъде на откриването на Общия спор на 74-тата сесия на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации, ще съставлява България в Среща на високо ниво по обстановката в Сирия, проведена от Европейски Съюз. На 25 септември Екатерина Захариева ще взе участие в Конференция по член 14 за ускорение на влизането в действие на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити (ДВЗЯО).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР