Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев обяви, че няма

...
Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев обяви, че няма
Коментари Харесай

Василев без извинение за некадърните работодатели, поддържащи работещи бедни

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев разгласи, че няма да се извини за думите си, че некадърни работодатели не можели да ръководят бизнеса си и поддържали така наречен работещи небогати.

За напрежението, което се породи сред него и работодателите след съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие през седмицата във връзка тази имитация, в неделя Асен Василев сподели по БНР: " За истината не би трябвало да се извиняваме! "

Вицепремиерът уточни, че продуктивността у нас по данни от 2020 година е към 50%, а равнището на възнаграждение е към 25 на 100 от междинното в Европейския съюз.

" Ако има работодатели, които не могат да обезпечат задоволително добра организация и задоволително добър артикул, тъй че един служащ да отбрани 350 евро на месец, не мисля, че тези работодатели естествено биха останали на пазара ", стимулира се отново Василев.

Той призна, че работодателите вярно са отбелязали, че страната също е неприятен шеф. Затова, по думите му, в държавното управление има вицепремиер по ефикасното ръководство - с цел да се усъвършенства обстановката.

На въпрос дали " потегля на война с работодателите ", вицепремиерът отговори малко: " Не мисля, че има война ".

Той обаче сподели, че дълги години е имало " танц " сред държавно управление, синдикати и работодатели и по тази причина в този момент са нужни ясни правила.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР