Висше училище по мениджмънт е домакин на предприемачески лагер за

...
Висше училище по мениджмънт е домакин на предприемачески лагер за
Коментари Харесай

Варна вдъхновява предприемачески идеи в областта на туризма

Висше учебно заведение по мениджмънт е хазаин на предприемачески лагер за младежи от Черноморския район, който започва във Варна. Събитието стартира на 3-ти август и ще продължи до 5-ти август. В поредност от теоретични и на практика сесии, 15 младежи от 4 страни – Армения, Гърция, Грузия и България ще градят познания, свързани със спецификите на туризма, учреден на прекарванията и ще овладяват умения за пускане и развиване на независим бизнес в този бранш.

В рамките на интернационалния конгрес, участниците са предизвикани от богатата архитектура, културния календар и ресурсите на Варна, с цел да основат идея за туристически артикули или услуги, учредени на прекарванията. Докато основават своята сполучлива компания в образователна среда, те работят върху основаването на идея и тактика за реализация на своята новаторска концепция.

" Целта на предприемаческия лагер е да дадем опция на младежи, студенти и бизнесмени с интерес в региона на туризма да погледнат на бизнеса от малко по-различна позиция и да помислят върху това какви действия, свързани с прекарванията на обещано място и дадена просвета могат да бъдат създадени като туристически артикули. “ – показа Цветалина Генова - началник на отдел планове и приложни проучвания във варненския университет.

Проектът слага на фокус тематики като прекарването на културата в градски условия, основаването на нови атракции и прекарвания, възкръсване на градската среда, ръководство на събития и доста други.

Туризмът, учреден на прекарванията става все по-популярен. Съвременният екскурзиант все по-често се насочва към непознати дестинации, забавни култури, обичаи и традиции, като търси да комбинира отдиха с разнообразни интензивности. В центъра на неговото търсене е позитивното прекарване, страстта и загатна. Това, наред с интензивния прогрес на цифровите технологии отваря нови бизнес хоризонти. Така, предприемачеството в бранша на туризма става все по-отворено за младежи. С минимални вложения, само че с подобаващи умения, една добра концепция може да се трансформира в сполучлив бизнес. А когато в центъра е сложено културно – историческото завещание на района, то този бизнес способства за развиването на локалната общественост.

Събитието се провежда от Висше учебно заведение по мениджмънт и Асоциация " Кулинарни изкуства и гостолюбие “ в границите на план PRO EXTOUR  " Насърчаване на туризма на прекарванията с фокус върху културно-историческото завещание на черноморския басейн “, който се реализира по СОП " Черноморски басейн 2014 – 2020 “. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР