Висш руски дипломат летя днес за Пекин за преговори с

...
Висш руски дипломат летя днес за Пекин за преговори с
Коментари Харесай

Руският зам.-външен министър летя до Пекин за преговори

Висш съветски посланик хвърча през днешния ден за Пекин за договаряния с китайското държавно управление, единствено ден откакто протестът на частната военна компания „ Вагнер “ беше сподавен, съобщи Асошиейтед прес, представено от Българска телеграфна агенция.

Следете всичко по тематиката тук

Заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко се срещна с министъра на външните работи на Китай Цин Ган, с цел да обсъдят " интернационалните и районни въпроси от общ интерес ", заяви китайското външно министерство в малко изказване на своя уеб страница.

Русия и Китай, въпреки и да не са публични съдружници, поддържат близки връзки по време на нашествието на Москва в Украйна, която Китай отхвърли да осъди.

Посещението на Руденко идва ден откакто Евгений Пригожин, началник на частната военна компания " Вагнер ", подреди на войските си да тръгнат към Москва в най-голямото предизвикателство към президента Владимир Путин за повече от две десетилетия на власт. Вчера Пригожин реализира съглашение с Кремъл да отиде в заточение и разгласи преустановяване на похода към съветската столица.

В мненията към обявата се споделя, че няма значение дали е било прелом или не – „ напиването постоянно е приоритет “

Китай не е коментирал публично рецесията в Русия.  Съединените щати и други западни сили приканиха Китай да не доставя на Русия оръжия, които биха могли да бъдат употребявани в спора в Украйна. През май Китай изпрати делегат в Украйна и Русия в опит да посредничи в договарянията за преустановяване на войната.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР