Високотехнологична 13 метрова интерактивна инсталация Един човек“ на Венелин Шурéлов

...
Високотехнологична 13 метрова интерактивна инсталация Един човек“ на Венелин Шурéлов
Коментари Харесай

13-метров човек-телевизор заменя мавзолея

Високотехнологична 13 метрова интерактивна апаратура „ Един човек “ на Венелин Шурéлов ще бъде издигната на мястото на някогашния пантеон. Произведението е част от стратегия на „ Навън “ на Столичната община.

Инсталацията ще е покрита с над 40 LED екрана, които ще излъчват динамично образно наличие, генерирано от особено основан компютърен логаритъм.

Фигурата, която ще насели общественото пространство, не е съответна историческа персона, а общ брой от едно непрекъснато актуализиращо се голям брой от инцидентни минувачи или нарочни гости. Електронното тяло ще съчетава видео лупове от камери за видеонаблюдение, ситуирани към него, генеративни визуализации и текст.

„ Съвременните технологии разрешават да се построяват системи с отворен достъп, с по-скоро демократичен, в сравнение с властнически метод на действие. Изграденият на този принцип обект би бил положително отражение на груповия ни облик в сегашния миг “, споделя създателят Венелин Шурéлов.

Програма „ Навън “ на Столична община ще финансира плана „ Един човек “ с 81 100 лева Планирано е монтажната активност на площадката на някогашния пантеон да стартира в края на септември и да завърши доникъде на октомври, а “Един човек ” ще бъде разполагаем на града до декември 2021г.

Доц. доктор Венелин Шурéлов е приключил “Сценография ” в Националната художествена академия. Той е съосновател и учител в магистърска стратегия " Дигитални изкуства ".

Той има редица сценографски планове, независими и общи изложения, както и участия във фестивали в България, Европа и Съединени американски щати. Награждаван е неведнъж за работата си в региона на театъра и актуалното изкуство. Живее и работи в София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР