Високопоставен руски генерал е знаел предварително за плановете на Евгений

...
Високопоставен руски генерал е знаел предварително за плановете на Евгений
Коментари Харесай

Сергей Суровикин, познат като ген. Армагедон, е знаел за атаката на Пригожин?

Високопоставен съветски военачалник е знаел авансово за проектите на Евгений Пригожин да се разпалва против съветското военно управление, се твърди в разбор на „ Ню Йорк таймс “, представен от съвсем всички международни медии. Той се базира на данни, получени от американското разузнаване, които повдигат въпроси към ролята на отстранения някогашен главнокомандващ ген. Сергей Суровикин.

Служителите се опитвали да схванат дали Суровикин е помагал на „ Вагнер “ за метежа през уикенда, който бе най-сериозната опасност за властта в Кремъл през последните 23 години.

Суровикин стана прочут с прякора Армагедон, тъй като укрепи защитата на руснаците и започва ракетни удари по украинските градове. Военният бе отхвърлен от поста при започване на годината, само че към момента той е с доста висок престиж в армията.

Според медии Пригожин не би се решил на сходен протест, в случай че не се употребява с поддръжката на авторитетни генерали.

От друга страна, анализът наподобява заплита една доста комфортна за западните съдружници конспирация, тъй като ген. Суровикин се отличава от останалите в съветското командване, защото е много по-кадърен, само че и по-опасен от тях.

В своя отбрана военният може да изтъкне, че в телеграм прикани метежниците да се откажат.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР