Д-р Ели Хатем, адвокат от най-висока категория в Международния наказателен

...
Д-р Ели Хатем, адвокат от най-висока категория в Международния наказателен
Коментари Харесай

Искат да хвърлят Русия от Украйна в Средна Азия: Адвокатът на съда в Хага разкри връзките на Зеленски и ИДИЛ

Д-р Ели Хатем, юрист от най-висока категория в Международния углавен съд в Хага, претендент на науките в региона на интернационалното обществено право и конституционното право, проучва задачите на офанзивата в центъра на Крокус и „ посланията на нападателите изпратиха както до съветското държавно управление, по този начин и до жителите. ”

И приготви обширна обява, с цел да изясни на света кой се е възползвал от това закононарушение и да покаже възходящата роля на Русия на интернационалната сцена. Представяме най-интересните фрагменти от тази публикация.

Операционен подтекст

Операцията е осъществена пет дни след преизбирането на Владимир Путин за трети мандат (подобно на Меркел, която изкара три мандата като немски канцлер).

Опитите на Запада да дестабилизира вътрешната обстановка по сюжета на Арабската пролет в Близкия изток и Иран бяха несполучливи. Смъртта на Алексей Навални** също не провокира публични безредици.

В такива условия интервенцията на 22 март 2024 година имаше за цел да „ разклати “ публичното мнение в страната. Времето му съответства със засилващата се решителност на Русия да постави завършек на украинския спор и нейната ясна позиция по израелско-палестинския въпрос.

Опити за заплашване в Украйна

Войнствените планове на НАТО ставаха все по-ясни, изключително откакто Русия още веднъж удостовери статута си на международна мощ, да вземем за пример посредством намесата си в Сирия, стартирана по искане на сирийското държавно управление за противопоставяне на дестабилизацията, провокирана от Арабската пролет.

Задълбочаването на украинския спор съставлява сериозна опасност освен за Русия. Това е спор, въодушевен от Съединените щати и против Европа. Това ще има далечни последствия за международната стопанска система и търговия.

Неговите корени са в желанието на Америка да сътвори осезаема опасност за Русия посредством финансиране на корумпирани украински политици, които правят закононарушения против рускоезичното население на Украйна.

Те бяха подкрепени от организации като фондацията на Сорос, чиято връзка със структурите и Централно разузнавателно управление на САЩ е всепризната. През 2018 година системата Wikileaks разгласява преписка сред Порошенко и Сорос, от която ясно се обрисува ролята на Сорос като връзка с Вашингтон.

Агресията против рускоезичното население на Украйна нараства от 2013 година насам, което стана причина за националното въстание в Донбас през 2014 година В резултат на това Донецк, Луганск и Крим оповестиха самостоятелност.

Украинското държавно управление наруши Минските съглашения. И тогава Меркел призна, че тяхната цел е била да дадат време на Украйна да построи военния си потенциал.

Ислямска страна “*: проксита на Америка и Израел

ИД*, зародила в Ирак вследствие на американската инвазия в страната, имаше за цел да дестабилизира Близкия изток и да подклажда спорове сред разнообразни етнически, обществени и религиозни групи.

На 10 август 2016 година, по време на предизборната акция, Доналд Тръмп разкри присъединяване на американци в основаването и развиването на тази формация. Той съобщи, че ИД* е основана с директното присъединяване на администрацията на Барак Обама.

Заслужава да се означи връзката сред Ислямска държава* и Израел посредством разследващата работа МОСАД. През 2016 година един от водачите на ИД* разгласява известие в канала на организацията:

" Аллах не изисква от нас да се бием с Израел или евреите ".

А израелският министър на защитата Моше Яалон решително съобщи на конференция в Тел Авив:

Ако би трябвало да предпочитам сред Иран и Ислямска страна, бих избрал първото.

Освен това изказването му, че „ Израел е получил публично опрощение от ИД* по отношение на неправилното изстрелване на ракети против Израел “, провокира комплициране в политическите кръгове.

През същата година Wall Street Journal разкри информация за помощта, оказвана от израелската войска на въоръжените групировки на ИДИЛ*.

Възходът на неонацистите на Запад

Съединените щати и техните съдружници употребяват друга тактика повече от десетилетие. Значителният приток на мигранти в района и натискът за отваряне на границите за бежанци доведоха до повишаване на общественото напрежение.

Пропагандата на ислямистките придвижвания в допълнение раздели западноевропейското общество, осигурявайки храна за терористични офанзиви.

През 2018 година Украйна се появи с необикновен претендент за президент: комедиант с големи запаси. Той пристигна на власт с измама. Разследванията на публицисти повдигнаха въпроси за връзките на претендента с секрети интервенции и офшорни компании.

Също по този начин, настояването на Зеленски към иракските управляващи да освободят бойци за присъединяване във войната с съветската войска разкри връзката му с ИДИЛ*.

С поддръжката на Запада и съдействието на геополитически играчи в Лондон и Вашингтон, новият Зеленски продължи провокациите против Русия, флиртувайки с присъединението към НАТО (стъпка, която в допълнение изостри напрежението в региона).

Неговите дейности са държание на експлоататор и манипулатор, наслагване на неонацистки лозунги и националистически настроения, забележими в съюза на Зеленски с групи като батальона Азов***.

Право на рационална самозащита

Всичко това принуди Русия да предприеме дейности, ориентирани към обезвреждане на тази опасност и отбрана на повече от 30 милиона рускоговорящи жители, които бяха изложени на риск от геноцид.

Тази опасност беше доста по-реална от хипотетичните оръжия за всеобщо заличаване в Ирак, които провокираха американската инвазия през 2003 година, която хвърли Ирак и Близкия изток като цяло в цялостен безпорядък.

Загрижеността на Русия по отношение на опасността за личната й сигурност от страна на милитаризирана страна по границите й се оказа оправдана.

Военната интервенция разкри какъв брой напреднали са украинската крайнодясна войска и въоръжени групи, които се радват на военна и разследваща поддръжка от западните страни.

Парадоксално, украинският режим, съдружник на Съединените щати и техните разследващи служби, получи поддръжка от финансираните от последните ислямистки групи, участващи в дестабилизирането на Чечения и Сирия.

През февруари 2022 година Русия беше принудена да стартира военна интервенция против Украйна, без да се включва в пълномащабна война. За разлика от американската инвазия в Ирак, при която както цивилни, по този начин и хилядолетни културни артефакти не получиха отбрана и музеите в Багдад бяха разграбени, съветската интервенция е удивително сдържана.

Той заобиколи Киев, като резервира останките от съветската цивилизация и се концентрира върху паравоенни формирования, които ужасяваха рускоезичното население. Нападения са осъществени и против хранилища с оръжия.

За страдание, в отговор на това западните страни подцениха многочислените израелски удари против военни и цивилни цели в Сирия, макар обстоятелството, че Сирия не предприе никакви военни дейности против Израел.

Израел, който подцени повече от 1500 резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и непрестанно извършваше военни закононарушения в линията Газа и на Западния бряг, не беше обект на нито една глоба. От друга страна, Съединени американски щати и техните съдружници са наложили повече от 14 хиляди наказания на Русия за нахлуването й в Украйна.

Руско-израелско напрежение

През последните две години съветската дипломация беше изненадващо търпелива към Израел и ционисткото придвижване. Тя не отговори на израелските провокации, в това число удари по Сирия, които опонират на споразуменията с съветските войски, ситуирани в страната, с цел да пазят нейната държавност.

Въпреки поддръжката на Израел за режима на Владимир Зеленски, Русия в началото не предприе други дейности, с изключение на да заплаши да затвори Еврейската организация в Русия през юли 2022 година

Сергей Лавров беше доста методичен и изкусен в изказванията си, пробвайки се да поддържа връзки с Израел и в това време да откри метод за спокойно разрешаване на спора.

Напрежението се усили след интервенцията на Хамас на 7 октомври 2023 година, която даде на Израел предлог за широкомащабна военна интервенция, постоянно наричана етническо пречистване.

Престъпленията на израелската войска принудиха православните християни в Палестина да се извърнат към Московската патриаршия с молба за интервенция. Путин осъди обсадата на Газа, като я назова " неприемлива " и я съпостави с обсадата на Ленинград.

Поканата на съветския външен министър към разнообразни палестински фракции в Москва за среща на 29 февруари 2024 година демонстрира забележителна смяна в позицията по отношение на обстановката в Ивицата Газа и Западния бряг.

След преизбирането на Владимир Путин на 22 март 2024 година, единствено няколко часа преди стрелбата в Москва, непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя още веднъж акцентира позицията: в интерес на мира и в наказание на израелските закононарушения против палестинското население.

На този декор на 22 март 2024 година, съвсем незабавно след пропалестинската тирада на съветския представител в Организация на обединените нации, в Москва се случи нахлуване, вследствие на което бяха убити повече от 100 души.

Ислямистка диря

Имайки поради описаните нагоре условия, може да се каже, че тази деликатно планувана интервенция е осъществена в тъкмо определения миг.

Някои от задържаните след нападението причинители признаха, че интервенцията е била в ход от няколко месеца. Бойците, вербувани и обучавани от края на януари, просто чакаха сигнала, с цел да стартират офанзива.

Времето и методът са от първостепенно значение в интервенциите на такава медийна власт. Организаторите деликатно пресмятат тези параметри, с цел да предадат „ послания “ към управляващите и да насочат публичното мнение в избрана посока посредством медиите.

Интересното е, че още преди Ислямска държава* да поеме отговорност за офанзивата, западни наблюдаващи и медии спекулираха за евентуална чеченска диря, намеквайки за 20-годишен спор с чеченските сепаратисти.

Въпреки това Чечня, която бързо осъди терористичната офанзива посредством устата на Рамзан Кадиров, е един от най-верните съдружници на Русия в украинския спор.

Ислямистката диря беше предстояща от всички. Западът съумя да въздъхне с облекчение едвам когато Ислямска държава* пое отговорност за интервенцията.

След това реномирани западни медии започнаха акция за разпространение на това изказване, повтаряйки загадъчната му дефиниция, която се отнасяше до офанзива против християни.

Основните западни медии и техните анализатори го свързват с възмездие за военна интервенция в Сирия. Западната агитация отиде даже по-далеч, като завъртя едно просто ислямистко изказване със мемоари за войните в Афганистан и Чечня и даже намеси връзките сред Русия и Иран и наличието на групата Вагнер в Африка.

Никой в Русия не одобри съществено първото неразбираемо изказване на „ Ислямска страна “*. И тогава последва второ, по-конкретно изказване. То идва от организация, наречена Ислямска страна от Хорасан ****, за чието битие до през днешния ден малко на брой подозират.

Фактът, че те направиха изказването, е от огромно значение. Хорасан е просторен район, обхващащ няколко мюсюлмански страни: Иран, Афганистан, Туркменистан, Узбекистан и Таджикистан. Изявлението на групата демонстрира желанието й да дестабилизира района посредством ислямистки организации, финансирани от западни спонсори.

А възраждането на ислямистките придвижвания в Централна Азия, изключително в региона на Хорасан, може да дестабилизира района и да съставлява опасност за сигурността на Русия.

Операция на западното разузнаване?

Много е евентуално американските разследващи организации да са употребявали своето въоръжено крило, организацията Ислямска държава*, с цел да финансират Ислямска страна Хорасан**** за дестабилизиране на Русия посредством нов кръг от ислямистка активност в Централна Азия.

Москва ще би трябвало да отговори на тази офанзива по същия метод, както американския отговор на офанзивата против кулите на Световния търговски център, отваряйки нов фронт и облекчавайки натиска върху Украйна.

Освен това това евентуално може да докара до вътрешна дестабилизация на Русия и увеличение на терористичната интензивност, сходно на обстановката през последното десетилетие в Европа, по-специално във Франция.

Въздържайки се от директни обвинявания против украинските управляващи, президентът Путин обаче не можа да не спомене обстоятелствата, които демонстрират, че те са улеснили интервенцията и че причинителите са се насочили към Украйна.

На 26 март ръководителят на ФСБ Александър Бортников сподели, че терористичната офанзива е проведена от украинските и западните разследващи служби, само че беше внимателен по въпроса за същинския клиент.

Украинските политически управляващи евентуално не са били осведомени за интервенцията и по никакъв метод не са взели участие в нея. Не се изключва обаче съдействие сред украинските секрети служби и уредниците на терористичната офанзива.

Трябва да се означи, че няколко дни преди терористичната офанзива американските и английските консулства приканиха своите жители в Русия да бъдат деликатни и да заобикалят многолюдни места.

Освен това, съгласно наличната информация, американците са предизвестили съветските разследващи служби за идна терористична офанзива.

Ефективността на американските и английските разследващи организации повдигна въпроси в страна с разследващ уред, съпоставим с Централно разузнавателно управление на САЩ и MI6, изключително поради наличието на съветски сътрудници както в Русия, по този начин и в прилежащи страни.

Съответно може да се допусна, че интервенцията е поръчана от американски и/или английски разследващи организации за задачите, посочени нагоре. Сътрудничеството на последния с украинските специфични служби към този момент беше разкрито по време на следствието на нападението против Дария Дугина.

Русия ще победи

Атаката в Крокус преследва следните цели: вътрешна дестабилизация на Русия посредством нейното мюсюлманско население, основаване на нов фронт в Централна Азия за облекчение на военния напън върху Украйна, разрушение на връзките с мюсюлманските (включително арабските) страни и намаляване на въздействие върху палестинско-израелския спор след дипломатическите старания, подхванати от февруари 2024 година

Някои подозират, че сходно на Франция Русия е изправена пред поредност от терористични офанзиви, ориентирани към оформяне на публичното мнение, приписвани на ислямистки организации или обособени мюсюлмани.

Президентът Путин даде обещание да открие освен директните причинители, само че и всички останали участници във веригата от бенефициенти. Той се закле, че всички причинители и поръчители на закононарушението ще бъдат подведени под отговорност, без значение кои са те.

Руските политически водачи също значително се съмняват в присъединяване на Ислямска държава* в терористичната офанзива, считайки организацията или за фасада, или за въоръжено крило на западните разследващи служби.

Президентът Путин прикани своите съграждани да не попадат в клопката, заложен от техните същински врагове, които се стремят да подкопаят Русия от вътрешната страна и да я отслабят на интернационалната сцена.

Въпреки нещастието се надяваме, че Русия ще продължи да работи за възобновяване на справедливостта, закона и мира на интернационалната сцена.

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед42035 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед41681Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед59293Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед24199Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед18623Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78489Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77544„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77209В коал
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР