Vision Neue Klasse изглежда невероятно с велурените си седалки, но

...
Vision Neue Klasse изглежда невероятно с велурените си седалки, но
Коментари Харесай

BMW представи Vision Neue Klasse – концептуален електромобил, с който компанията поставя началото на нова ера на електромобилите

Vision Neue Klasse наподобява необикновено с велурените си седалки, само че най-готината част е ултра-широкият дигитален екран под предното стъкло

Емил Василев преди 11 секунди 0 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 16:58 | 02.09.2023

Рестартирането на телефона: какъв брой постоянно да го вършим и за какво?

ТелефониЕмил Василев - 21:21 | 31.08.2023

Huawei Mate 60 Pro демонстрира безсмислието на американските наказания към Китай

IT НовиниДаниел Десподов - 14:04 | 30.08.2023

Ето за какво E = mc² е единствено половината от информацията за протичащото се

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

На Международното автомобилно ревю IAA Mobility 2023 в Мюнхен BMW показа концептуалния автомобил Vision Neue Klasse – футуристичен електрически автомобил, който отдава респект на историята на марката и предлага взор няколко години напред в бъдещето, давайки ни опция да забележим по какъв начин ще наподобява марката BMW в бъдеще.

Терминът „ Neue Klasse “ е отпратка към дребните, спортни коли на BMW, пуснати през 60-те години на предишния век, които помогнаха да се обособи нов сегмент за марката. BMW Vision Neue Klasse е седан, напомнящ за най-емблематичните спортни седани на BMW като 2002 Hommage, Е30 и Е46.

Предната част на Vision Neue Klasse се отличава с обичайна двойна радиаторна решетка на баварския авто колос, която в този момент е с LED фарове. Един електрически автомобил не се нуждае от огромен въздухозаборник, тъй че това е по-скоро естетически щрих, който дава звук на цялата идея. В транспарантния покрив и страничните прозорци са вградени екрани, които демонстрират данни за настоящото положение на електрическия автомобил. Матовобялата багра на каросерията контрастира с карбоновите детайли и 21-инчовите джанти.

Интериорът посреща с яркожълти седалки от велур – отпратка към 70-те и 80-те години на предишния век. Централният детайл на арматурното табло е огромен OLED екран във формата на успоредник, а софтуерната платформа е BMW Operating System 9, а в основата на предното стъкло различен екран, наименуван BMW Panoramic Vision се простира по цялата му широчина. Този екран и обвързваните с него функционалности се ръководят от контролери на кормилото и от образован гласов помощник с логаритъм за предсказващо машинно образование. Когато автомобилът е превключен в състезателен режим, информацията на този екран се демонстрира в по-сбит формат.

От BMW загатнаха и някои от техническите характерности на Vision Neue Klasse – по-специално новите акумулатори с кръгли кафези с енергийна компактност, която е с 20% по-висока от тази на съществуващите призматични кафези. Модернизацията на платформата и задвижването ще усили пробега с 30%, зареждането ще бъде с 30% по-бързо, а успеваемостта ще се усъвършенства с 25% спрямо актуалните електрически модели на BMW: i4, iX, i7 и идния i5. Немският авто производител добави, че през 2025 година, с стартирането на серията Vision Neue Klasse, серийните електрически автомобили ще получат BMW iDrive OS 9, Panoramic Vision екран и доста други революционни функционалности, а екологичният аспект ще бъде по-широко показан в производството.

Задвижващият елемент на Vision Neue Klasse ще се създава в новия цех на BMW в Дебрецен, Унгария, като ще се употребяват от ден на ден рециклирани материали и първични материали, създадени с по-малко CO2, и напълно без изкопаеми горива.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР