Винаги си бил добър приятел. Разбираш, изслушваш и помагаш на

...
Винаги си бил добър приятел. Разбираш, изслушваш и помагаш на
Коментари Харесай

Ето как да спреш да попиваш емоциите и енергията на другите

Винаги си бил добър другар. Разбираш, изслушваш и помагаш на твоите близки, колкото опциите ти разрешат. Винаги приемаш техните проблеми като свои. И това ти оказва въздействие на теб самата. Въпреки че приятелите ти вършат същото и за теб и ти отвръщат по същия метод, не е същото. Защо? Замисляла ли си се за какво толкоз доста те боли, когато някой даже не толкоз непосредствен страда? Усещаш ли страстите, силата, мислите и желанията на близките? Ако това е по този начин, ти напълно умерено може да се наречеш емпат. Кои са те?

Емпатите са хора, чиято сензитивност е свръх висока. Те поемат болката на останалите. И тази сензитивност носи със себе си доста неприятни последствия. Много постоянно емпатите получават паник офанзиви, меланхолия, хронична отмалялост или да се пристрастят към наркотични субстанции, в най-лошия случай.

За благополучие има решение на казуса с чувствителността и той е, като се научиш да контролираш страстите, тъй че да не те завладеят и да не ги попиваш. Чудиш се по какъв начин? Ние сме тук, с цел да ти помогнем.

Практикувай внимателност и обич към себе си

Емпатите попиват страстите на хората към тях. И загрижени от техните проблеми, те не помнят за самите себе си. Помисли си – твоята най-хубава другарка се е разделила с колегата си и страда, и теб също те боли. Но в персонален проект ти нямаш никакви проблеми и във всичко ти върви. Тогава за какво се чувстваш тъжна и нещастна? На първо място би трябвало да поставиш себе си и да обичаш себе си. Да, бъди състрадателна и блага с твоите близки, само че не е нужно да изживяваш толкоз мощно тяхната болежка. Тази негативна сила те гълтам и ти въздейства зле.

Медитация

Най-големият лек против напрежението е медитирането. Защо не пробваш? Или се запиши на спорт, който ще ти оказва помощ да се разсейваш. Йогата и медитацията са най-хубавия метод да отпуснеш мозъка си и да се освободиш от напрежението.  Медитацията ти разрешава да наблюдаваш своите страсти от разстояние. Може да медитираш и у дома. Намери си умерено и безшумно място, затвори очи и дишай надълбоко. Ще усетиш по какъв начин отрицателните мисли постепенно си отиват от мозъка и тялото ти, а на тяхно място идват яснотата и позитивността.

Грижи се за себе си

Менталното здраве е най-важно. То включва е прочувственото и психическото положение на човек. Подари своята изключителна сензитивност, емпатите са настроени по този начин, че храната, която употребяват да дефинира страстите им. Ако се храниш с нездравословни храни, ти ще се усещат потисната и нещастна. Пълноценният сън също е от огромно значение за менталното здраве и положението на човек. Ако си емпат, наложително би трябвало да полагаш повече грижи за себе си.

Следи възприятията си

Като човек, който е съпричастен с възприятията на останалите, ти би трябвало да си наясно със личните си страсти. Трябва да се научиш да различаваш своите усеща от тези на останалите. Не е вярно, когато твой непосредствен е печален и ти да се чувстваш по същия метод. Това е опустошително за теб и твоето здраве.

Създай си безвредна среда и персонално пространство

Животът може да е доста сложен за свръх сензитивните хора. Те са прекомерно уязвими и даже най-незначителното деяние, преживелица или поведение може да ги нарани доста. Може би не може да избегнеш възприятията и страстите на близките, само че би трябвало да умееш да ги държиш надалеч от себе си. Намери си безшумно пространство, където да прекарваш повече време със себе си. Постигането на вътрешен мир е една от най-важните стъпки при битката с чувствителността и попиването на непознатите страсти. Отделяйте време и стойте надалеч от другите хора, тв приемника и телефона. Спокойствие и цялостна тишина. Поне за няколко часа дневно. И ще се чувстваш доста по-добре.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР