виж галерията Първата сцена на открито в Девня посрещна фолклорни и

...
виж галерията
Първата сцена на открито в Девня посрещна фолклорни и
Коментари Харесай

Запустяла местност в Девня се превръща в модерен парк

виж галерията Първата сцена навън в Девня посрещна фолклорни и съвременни сформира в деня на светите великомъченици София, Вяра, Надежда и Любов. Музикално-танцовото събитие бе в границите на осмото издание на Празника на пенсионера в Девня. Кметът Свилен Шитов откри тържеството на хората от третата възраст, с което даде и старт на културния календар на новоизградената сцена.
Тя се намира в местността Разсадника, която ще се трансформира в актуален градски парк с велоалеи, детски кътове, спортни площадки, зона за разхождане на четириноги любимци и ефектно нощно осветяване, съобщи Свилен Шитов.

Инициативата за новата сцена е на градоуправника, а планът е на основния проектант на общината Симеон Георгиев. "Имаше потребност от сходно оборудване. На територията на общината има 5 читалища и доста самодейни сформира, които желаеха тази сцена ", изясни Свилен Шитов.

Тя попада под слънцето, а парковата мебел за публиката е на пъстра сянка. Амбициозното начинание е осъществено единствено за месец, като то е първата стъпка от построяването на модерния парк на Девня в добре залесената околност.

До края на годината общината ще кандидатства за финансиране по Оперативна стратегия "Развитие на селските региони ", с цел да може да осъществя амбициозния си план. Плановете на локалната администрация са до края на идното лято Девня към този момент да има съвременен градски парк за отдих и развлечения, който няма да носи името "Разсадника ".

Община Девня има и подготвени планове за ремонт на читалищата в село Кипра и кв. "Повеляново ", както и на остарялото кметство в кв. "Девня-1 ", с които ще кандидатства за финансиране също в края на годината, разгласи кметът Свилен Шитов. Народно читалище "Просвета - 1900 " - гр. Девня, към този момент завоюва план на стойност 400 хиляди лв. за ремонт на постройката, уточни градоуправникът, като посочи, че преди 2 дни читалището е подписало контракт с Министерството на земеделието за разпределяне на средствата.

"За Вас е огромна горделивост, че Девня има кмет, който се е обърнал с лице към хората и им обезпечава такива улеснения ", обърна се към публиката госпожа Стоянка Христова - член на Централния съвет на Съюза на пенсионерите - 2004. В този смисъл общинският ръководител на организацията Демир Кръстев прикани хората от третата възраст да поддържат стойностните персони.

Представителите на пенсионерските организации пожелаха на своите набори почтени пенсии, съизмерими с тези от страните в Европейски Съюз, и оповестиха, че няма да се откажат от законопроекта за възрастните хора.

Празникът на пенсионера в Девня се трансформира в величествен фолклорен фестивал. Самодейни сформира от петте читалища на територията на общината се включиха в националното забавление. Водещ на празничната стратегия бе заместник-кметът Донка Йорданова, която показва забележителен артистичен гений. Тя изрече най-сърдечни поздрави към хората "на златна възраст и със златни сърца ", а кметът Свилен Шитов пожела на всички религия, вяра, обич и мъдрост, с цел да се запазят вовеки трите висши полезности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР