Управителят на ВиК – Варна“ ООД инж. Веселин Русев започна

...
Управителят на ВиК – Варна“ ООД инж. Веселин Русев започна
Коментари Харесай

Ремонтите във Варна продължават, ще бъде ли спазен графика на изпълнението им?

Управителят на " ВиК – Варна “ ООД инж. Веселин Русев стартира поредност от незабавни срещи с фирмите-изпълнители на обектите по план BG16M1OP002-1.016 " Изграждане на ВиК инфраструктура “, на стойност 138,4 млн. лева, който се финансира по оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020г. “.

Днес той се срещна с най-големите компании в обединяванията, които работят по обектите - " Хидрострой “ и " Инжстрой “. Повод бяха насъбраните проблеми главно на две места – местностите " Траката “ и " Пчелина “.

По време на диалозите с изпълнителите инж. Русев настоя за съблюдаване на графиците на обособените действия, както и за ускорение на темповете на работа на обектите, които предизвикват стеснение на живеещите и/или затрудняват напредването на транспортните средства – частни и публични.

Управителят на ВиК – Варна изиска от фирмите–изпълнители да правят незабавно възобновяване на нарушената пътна настилка по улиците, по които работата към този момент е завършила, като се изключи тези, за които община Варна би трябвало да започва своите планове за създаване на тротоари, осветяване и асфалтиране.

Инж. Русев предизвести представителите на компаниите, с които са подписани контракти за изпълняването на дейностите по плана, че при несъблюдение на утвърдените от ВиК – Варна графици ще се постановат корекции и наказания.

Срещите за отчитане на напредъка на компаниите по обектите от плана ще се организират всяка седмица, а при пораждане на нужда и по-често.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР