Кандидат-депутатите мъже са два пъти повече от жените, бюлетините за

...
Кандидат-депутатите мъже са два пъти повече от жените, бюлетините за
Коментари Харесай

Кандидат-депутатите мъже са два пъти повече от жените, бюлетините за вота ще бъдат в различен цвят

Кандидат-депутатите мъже са два пъти повече от дамите, бюлетините за вота ще бъдат в друг цвят. Това съобщи представителят на ЦИК Росица Матева по време на постоянния брифинг преди изборите 2 в 1, съобщи кореспондент на " Фокус "

За членове на Европейския парламент ЦИК записва 418 - от тях 287 са мъже, 131 са дами. РИК 6114 претенденти - от тях 4285 са мъже, 1829 са дами. От всички регистрирани претенденти и за двата типа избори 334 от тях са претенденти и за Европейския, и за националния парламент. 

Матева подсети, че през днешния ден изтича периода за подаване на заявление за гласоподаване отвън страната. До 13:00 часа през днешния ден са били подадени 8337 за гласоподаване за Европейски парламент, а 34 069 за Народно заседание. Докрая на седмицата ще стане ясно и къде ще бъдат разкрити изборни секции в чужбина. 

Днес районните изборни комисии би трябвало да назначат секционните изборни комисии. 

По отношение на бюлетините за гласоподаване, те ще бъдат в разнообразни цветове. Тази за народни представители ще бъде в зелен цвят, а тази за евродепутати в наследник цвят. Бюлетината за членове на Европейския парламент е с една кандидатска листа, от 17 депутати, и тя ще бъде идентична както в страната, по този начин и в чужбина. 

До изборите 2 В 1 остават 26 дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР