Видният адвокат Иван Павлов, който защитаваше екипа на вкарания в

...
Видният адвокат Иван Павлов, който защитаваше екипа на вкарания в
Коментари Харесай

Адвокат, свързан с Навални, напусна Русия заради натиск от властите

Видният юрист Иван Павлов, който защитаваше екипа на вкарания в пандиза опозиционер Алексей Навални, напусна Русия поради напън от управляващите, съобщи Асошиейтед прес.

Павлов заяви, че против него е стартирано следствие и че е отпътувал за Грузия.

" Беше ми неразрешено да употребявам средства за връзка и интернет, да беседвам с клиенти и с някои мои сътрудници. С една дума, бе ми неразрешено да върша всичко, без което работата на един юрист не може да е ефикасна. Не ми бе неразрешено единствено едно нещо - да напусна страната. Това бе знак, че би трябвало да отпътува ", съобщи Павлов.

Руските управляващи повдигнаха през април обвиняване на Павлов, че е популяризирал информация, обвързвана с полицейско следствие - нарушение, което се санкционира с санкция, с полагане на общественополезен труд или с до три месеца затвор. На юриста бе неразрешено да беседва със очевидци по делото, да употребява интернет и мобилен телефон до края на следствието.

Павлов съобщи, че обвиняванията против него са свързани с това, че той е защитавал Иван Сафронов, някогашен съветски публицист, упрекнат в държавна измяна. Юристът твърди, че е почтен и посочи, че следствието против него е възмездие за това, че е бил юрист по каузи, по които съветската Федерална работа за сигурност е провеждала следствия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР