Видин. Изложбата “Израелски открития и разработки, променили света“ е един

...
Видин. Изложбата “Израелски открития и разработки, променили света“ е един
Коментари Харесай

Н. Пр. Ирит Лилиан: Изложбата “Израелски открития и разработки, променили света“ е един от опитите да съберем заедно българското с израелското общество

Видин. Изложбата “Израелски открития и разработки, трансформирали света “ е един от опитите, които ежедневно вършим, с цел да съберем дружно българското с израелското общество. Това сподели във Видин Ирит Лилиан, дипломат на Израел, при откриването на експозицията, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин. Тя уточни, че е щастлива да види подредената галерия във Видин. „ Мойсей се е опитвал да почука с бастун на скалата, надявайки се, че ще бликне вода. Това е едно начало, което се е провалило, тъй като вода не се е появила. От този опит сме научили, че неуспехът е доста положително начало за сполучливо начинание. Трябва да имаш добра концепция, би трябвало да бъдеш съзидателно надъхан, само че тя може да проработи единствено с малко помощ от всемогъщия Бог “, уточни Нейно превъзходителство Ирит Лилиан.
Тя добави, че посетителите ще могат да видят доста открития и разработки, изобретения, направени в Израел в продължение на 70 години. „ С тази галерия бе открита седмицата на науката в София преди една седмица. Смятаме, че науката и технологиите са доста добра платформа за съдействие “, добави израелският дипломат. Ирит Лилиан съобщи, че през последните няколко години нараства относителният дял на израелските компании, разкрили свои клонове в България. „ Откриваме тази галерия през днешния ден, само че аз бих желала да погледнете на нея като отваряне на дребни порти към по-голямо съдействие сред нашите две народи “, съобщи посланикът на Израел.
" Изложбата „ Израелски открития и разработки, трансформирали света “ е един дребен детайл от връзката, която ще изградим с Израел ", сподели при откриването на експозицията кметът на Видин Огнян Ценков. Той уточни, че връзките на Видин с Израел са в духа на положителните обичаи сред видинското поданство и еврейския народ. Изложбата „ Израелски открития и разработки, трансформирали света “ е подредена в музей „ Кръстата казарма “ и ще остане във Видин до края на месец септември. „ Постиженията и научните нововъведения, които Израел показва в тази галерия, ще ни срещнат с създателите на тези открития и тяхната значителност за света “, уточни Огнян Ценков. На откриването на изложбата участваха видински жители и представители на видинската конструкция на Организацията на евреите в България „ Шалом “.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР