Жена стана жертва на инвестиционна измама, съобщиха от полицията. 30-годишната

...
Жена стана жертва на инвестиционна измама, съобщиха от полицията. 30-годишната
Коментари Харесай

Инвестиране в криптовалута: Жена преведе много пари на измамници

Жена стана жертва на капиталова машинация, оповестиха от полицията.

30-годишната жена от Дунавци е решила да влага в криптовалута и попадайки на реклама в интернет се е записала в платформа.

На телефона си е получила позвъняване от британски номер. С нея е разговарял мъж, който на български език я убедил да преведе пари по разнообразни банкови сметки , с цел да завоюва от борсата за криптовалути.

За ръководство на инвестицията „ брокерът “ е настоял да конфигурира приложение на телефона си, с цел да я достъпват и съветват. Последвали още диалози и „ съвещания “ посредством мобилно приложение.

За времето от 6 февруари до 11 март посредством електронно банкиране дамата е превела обилни суми по разнообразни сметки. На 11 март тя е деинсталирала приложението от телефона си, а на 13 март тя е подала сигнал, че е излъгана. По случая се води следствие и материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата.

На 1 март бранш " Киберпрестъпност " на ГДБОП сигнализира за растеж на получаваните сигнали от български жители , изгубили обилни суми след вложение в лъжливи онлайн платформи, претендиращи да са лицензирани медиатори.

Антимафиотите насочиха съвет за подозрителност към всевъзможни оферти за вложения, получени онлайн.  Ето и лист на уеб сайтове и домейни, за които дирекция " Киберпрестъпност " е открила, че се употребяват за осъществяване на капиталови измами:

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР