Видео с автомобила "Тесла Роудстър" (Tesla Roadster ) в орбита

...
Видео с автомобила "Тесла Роудстър" (Tesla Roadster ) в орбита
Коментари Харесай

Мъск си прати колата на орбита


Видео с автомобила "Тесла Роудстър" (Tesla Roadster ) в орбита към Земята, пусна във вторник в "Туитър" създателят на фирмите "Спейс екс" и "Тесла" Илон Мъск. Автомобилът е от персоналната му сбирка.

Червената Тесла с манекен в скафандър на кормилото бе изведена в космоса като част от изпитателния товар на сполучливо изстреляната нова свръхтежка ракета "Фалкон хеви" (Falcon Heavy).

"Изображението е от центъра за ръководство на полетите на "Спейс екс", посочи Илън Мъск в съпътстващия надпис. "Очевидно е, че в орбита към Земята има автомобил".

На междинното табло свети екран с надпис "Без паника".

Първите степени от мощната ракета се приземиха сполучливо назад на Земята.

В изявление за Си Би Ес в навечерието на полета Мъск означи, че е решил да прати колата "за удоволствие". "Много хора не схващат за какво би трябвало да се изпраща автомобил към Марс", продължи той.

"За това няма никакъв съответен мотив. Прави се за наслаждение и с цел да предизвикаме интерес измежду хората".

Обикновено при тествания на нова ракета като потребен товар се употребяват бетонни блокове или части метал, продължи Мъск и дефинира това като "скучно".

„ НАСА може да реши да я употребява (ракетата) като метод за бързо реализиране на проектите им за постигане до Луната и Марс “, съобщи по-рано Ерик Сийдхаус, учител по приложни авиационни науки от авиационния университет "Ембри-Ридъл".

Изстрелването е „ нещо доста значимо даже за галактическа компания, която ежедневно се оправя с неща от този сан “.- сподели Джейсън Дейвис от „ Планетарното общество “, което разказва ракетата като „ митична “.

Хитът на Дейвид Бауи Space Oddity звуча по време на изстрелването в ракетата.

Ракетата започва в 15:45 часа локално време (22:45 часа бълг.вр) от площадка 39А на Кейп Канаверал. От същото място тръгваха историческите полети към Луната по програмата "Аполо".

Стартът бе следен и от Бъз Олдрин - водачът на лунния модул "Аполо 11", който извърши първото в историята пилотирано кацане на Луната.

"Това бе превъзходен ден за старт на ракета от моята обичана ракетна площадка", написа той в "Туитър".

Тежкият "Фалкон" е основан въз основата на ракетата притежател "Фалкон 9" и е композиция от три ракети: към централната част са прикрепени два ускорителя. Всеки сегмент има 9 мотора. Общата двигателна сила е над 2,2 хиляди тона. Полезният товар, който би трябвало да бъде изведен е към 64 тона. Цената на едно изстрелване е към 90 милиона $.

"Спейс екс" към този момент е главен снабдител на Международната Космическа станция с контракт за 1,6 милиарда $ с НАСА и има постоянен поток от клиенти и държавни потребни товари. /БГНЕС, ТАСС, АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР