Вещо лице извърши повторен оглед на мястото на жестоката катастрофа

...
Вещо лице извърши повторен оглед на мястото на жестоката катастрофа
Коментари Харесай

Направиха повторен оглед на мястото на катастрофата с македонски автобус на АМ Струма

Вещо лице извърши още един оглед на мястото на жестоката злополука на автомагистрала " Струма ", при която в края на предходната година починаха 46 души. По искане на потърпевшите и на околните на починалите бяха направени замервания на пътния сектор, с цел да се откри има ли нарушавания в него, които биха могли да са измежду аргументите за нещастието.
Всичко по тематиката: Автобусната покруса на Струма 145
Адвокатите на потърпевшите и на околните на починалите преди няколко месеца започнаха редом следствие. Целта им е да се откри дали инфраструктурата е измежду аргументите за тежката злополука.

" Ние не отхвърляме виновността на водача и изводите за несъобразена скорост и съгласуваност, които са главните заключения в досъдебните производства, което се води, само че ние твърдим, че наред с тях са налице и неизправности по пътния сектор, които са в директна причинно-следствена връзка с настъпилото събитие ", съобщи юрист Николай Димитров, съобщи Българска национална телевизия.

По искане на адвокатската адвокатска фирма съдът в Перник позволи да се извърши повторният оглед. Вещо лице е направило замервания на 3-километрово трасе преди мястото на случая и на самия сектор. Ще бъде направена експертиза.

" Умрелия никой не го пази, това е умрелият водач и версията за напълно негова виновност е най-лесна и най-удобна. Ето това ни тормози. Считаме, че някои неща в досъдебното произвеждане не са разследвани с нужната изясненост и конкретика ", разяснява Николай Димитров.

Близките на починалите и потърпевшите са показали претенциите си пред Националното бюро на българските автомобилни застрахователи. Причината - тук лимитите от застраховката " Гражданска отговорност " са към 12 пъти по-големи от тези в Северна Македония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР