Столичната община поема финансовата грижа за 12 деца мигранти и

...
Столичната община поема финансовата грижа за 12 деца мигранти и
Коментари Харесай

Столична община поема финансовата грижа за 12 деца мигранти

Столичната община поема финансовата грижа за 12 деца мигранти и бежанци, които са настанени в София без родителите си. Местната администрация ще обезпечи услуги, свързани с развъждането и придобиването на характерни умения от децата, до момента в който страната поеме издръжката за тях.

В момента 12-те деца живеят в Център за настаняване от фамилен вид - апартамент в регион „ Оборище “ и за тях се грижи eкип oт девет чиновници - шеф, психолог, обществен служащ, помощник обществени действия, детегледачи и хигиенист, съобщи Българска телеграфна агенция.

Необходимостта Столичната община да поеме финансовата прехрана за тези лица се постанова, защото основаването на центъра и надлежно услугите, които се дават там, към този момент не се обезпечава по план „ Бъдеще за децата. Предоставяне на сложна обществена поддръжка за непридружени деца мигранти и бежанци “ по стратегия „ Вътрешни работи “ на Норвежкия финансов механизъм, защото тя е завършила деяние.

„ Ние продължаваме с грижата за тези деца, като до този миг работехме взаимно с БЧК и Върховния комисариат за бежанците към Организация на обединените нации. Оттук нататък, до момента в който МТСП утвърди държавно делегираната активност и стартира да отпуска пари, издръжката ще се поеме от Столичната община “, сподели пред Радио София Надежда Бачева - зам.-кмет по направление „ Социална активност и интеграция на хора с увреждания “ в Следствен отдел към окръжна прокуратура.

И през днешния ден след утвърдителното решение на СОС за поемането на финансовия ангажимент за грижата за тези 12 деца, услугите за тях ще бъдат обезпечени. Надежда Бачева изясни, че от 1 юли се чака това да стане държавно делегирана активност.

Зам.-кметът по направление „ Социална активност и интеграция на хора с увреждания “ се похвали пред Радио София, че следва да бъде основана и напълно нова услуга за територията на Столичната община. До месец следва откриването на Център за почасова грижа за пълнолетни лица с увреждания, за които ще се грижат експерти, когато техните близки или персонални асистенти нямат тази опция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР