МВР започва да наема официално и затлъстели хора. Това става

...
МВР започва да наема официално и затлъстели хора. Това става
Коментари Харесай

МВР ще наема и затлъстели хора

Министерство на вътрешните работи стартира да наема публично и затлъстели хора. Това става с промени в наредбата за установяване на медицинските условия за работа във ведомството, публикувани за разискване в държавния Портал за публични съвещания.

" Темпът на повишаване на разпространяването на затлъстяването в международен мащаб е по-висок, като по данни на Световната здравна организация в 25 % от популацията в България е със затлъстяване. Същевременно хората с първа степен на затлъстяване, които нямат други метаболитни промени, нямат ограничавания във връзка с физическото натоварване и не би следвало по този индикатор да не бъдат допускани при кандидатстване за работа в Министерство на вътрешните работи ", пишат в претекстовете си от вътрешното министерство.

До този миг не се позволяваше на хора с умерено затлъстяване да стават държавни чиновници или да влизат в Академията на Министерство на вътрешните работи. В системата можеха да влизат единствено хора с показател на телесната маса (ИТМ) до 29,9. Този показател се пресмята като тежестта в килограми се разделя на растежа в метри на квадрат. С измененията се прибавя, че в Министерство на вътрешните работи към този момент ще може да работят и хора между 30 и 34,9 ИТМ. Това ще се позволява от комисията по самостоятелна преценка и само при липса на други метаболитни отклонения като например артериална хипертоиня, дислипидемия, преддиабет, диабет, написа " Сега ". 

От измененията излиза наяве и, че се смекчават някои от условията за влизане в системата, свързани и с очите.   " Това е относимо и във връзка с все по-високата периодичност на рефракционните аномалии (далекогледство, късогледство, цветоусещане) измежду младото население, свързани и със актуалния метод на живот, от една страна, само че и усъвършенстваните благоприятни условия за тяхното лекуване и промяна от друга, които постановат предлаганите с плана на Наредба промени в критериите за асортимент на претендентите за работа в Министерството на вътрешните работи (МВР) ", е записано като причина за промените.

Така с измененията се смекчават някои от условията за далтонизъм като се дава право за самостоятелна преценка. В същото време леко се стяга режима при астигматизма. 

Изрично се натъртва, че с предлаганите промени се цели прецизиране на критериите за физическа валидност за работа в Министерство на вътрешните работи и възстановяване на подбора  при провеждането на тяхното профилирано здравно освидетелстване, както и че за промените не са нужни спомагателни финансови средства.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР