Вероятността от рецесия се забелязва в Съединените щати и други

...
Вероятността от рецесия се забелязва в Съединените щати и други
Коментари Харесай

Риск от рецесия: Как ще реагират основните икономики?

Вероятността от криза се вижда в Съединените щати и други огромни индустриални страни, защото се чака негативен напредък през две поредни тримесечия на тази година.

Ограничените благоприятни условия за корективни ограничения обаче, в случай че международната парична политика е съсредоточена върху битката с инфлацията и свръхнатоварените държавни бюджети заради Ковид-19 пандемията, съставляват съществено предизвикателство.

Като важен участник в индустриалната промишленост Китай се стреми към постоянна световна комерсиална агресия, която да докара до повишаване на приходите от експорт. Възможността за спад може да попречи на постигането на задачата за Брутният вътрешен продукт от към 5% през актуалната година.

Въздействие на евентуалната криза

За да се запазят проектите за напредък, са нужни облекчено кредитиране, по-ниски лихвени проценти и повече бюджетни облекчения. Същото важи и за развитите стопански системи, с цел да се избегне по-дълбок спад през тази година.

Все отново актуалното положение на стопанската система демонстрира признаци на спад, като индикаторите за бизнес интензивността понижават. През март показателят на мениджърите по покупките в международното произвеждане се намали до 49.6 пункта, т.е. под сериозната граница от 50 пункта, която дефинира дали е налице разширение или стесняване на бизнес интензивността във фабричния бранш. Освен това инфлацията доближи своя връх, а държавните управления са притиснати да управляват дефицитните разноски. Лихвените проценти също са изключително високи.

Политически реакции на икономическия спад

Индикаторите на финансовите пазари също акцентират заплахата от криза, като да вземем за пример кривата на американските държавни облигации. Обърнатата крива на доходността на държавните скъпи бумаги демонстрира, че стопанската система на Съединени американски щати към този момент се намира в положение на криза.

В случай на криза главният проблем не е несъразмерната инфлация, а по-скоро повторната поява на дефлация. Въпреки признаците за евентуален стопански спад и намаляваща инфлация, Федералният запас наподобява подхваща рискови ходове, сигнализирайки за още едно нарастване на лихвените проценти през май.


 


Международни последствия и тактики за напредък

Основните централни банки би трябвало скоро да трансформират курса си, тъй като в противоположен случай последствията за световното икономическо доверие могат да бъдат мрачни.

Като се има поради опцията за криза в Съединени американски щати, в този момент върху главните страни експортьорки като Германия и Китай се оказва спомагателен напън да подтикват вътрешните си стопански системи, с цел да компенсират евентуалното влияние. За да се насърчи световният напредък се счита, че политиците в международен мащаб би трябвало да дадат приоритет на връщането към по-свободни стопански политики.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР