Вероятно президентът на Франция Еманюел Макрон ще поиска още политическо

...
Вероятно президентът на Франция Еманюел Макрон ще поиска още политическо
Коментари Харесай

Калфин: Макрон ще поиска още време, за да изпълни обещанията си

Вероятно президентът на Франция Еманюел Макрон ще изиска още политическо време, с цел да извърши обещанията си. Това съобщи някогашният външен министър Ивайло Калфин пред Нова телевизия. Той подсети, че Макрон е определен, с цел да промени една система, от която хората не са удовлетворени.

Според Калфин е малко евентуално напрежението във Франция да се трансферира и към други страни в Европа. Той обаче акцентира, че нормално насъбраното обществено напрежение избива посредством избори и избиране на популисти.

Бившият външен министър изрази мнение, че сходни безредици ненапълно имат резултат.

 Близо €1 милиарда загуби за търговците във Франция от
Близо €1 милиарда загуби за търговците във Франция от " жълтите жилетки "

Протестите против скъпите горива помрачават Коледата на французите

В един миг се слага въпроса дали това държавно управление знае какво прави, или чака да му кажат нещо от улицата и тогава към този момент се стига до оставка на държавното управление, изясни той и подсети, че самият президент Макрон е пристигнал на основата на отрицанието на политическите сили във Франция.

Сега хората видяха, че няма вълшебен решения и не престават да упорстват с настояванията си, съобщи Калфин и добави, че тези събития не предвещават дълъг живот на настоящето държавно управление.

Припомняме, чака се довечера в 20 часа локално време френският президент да направи послание към нацията във връзка продължаващите седмици наред митинги на " жълтите жилетки " в страната.

Макрон беше остро подложен на критика както от задгранични водачи, по този начин и от френски политици, че се пробва да реши проблемите с протестиращите с полицейски репресии. Подобни отзиви показаха президентът на Турция Реджеп Ер Доган и водачът на крайнодясната партия " Национален общ брой " Марин льо Пен.

 Льо Пен желае Макрон да се вслуша в протестиращите и да спре да се крие
Льо Пен желае Макрон да се вслуша в протестиращите и да спре да се крие

Отговорът на президента не може да бъде единствено полицейщина съгласно Льо Пен

При митингите на " жълтите жилетки " във Франция бяха арестувани над 1 700 души и се стигна до всеобщи вълнения . Около 140 души пострадаха при демонстрациите , като измежду ранените имаше и няколко служители на реда.

Протестът на " жълтите жилетки " се придвижи и в Белгия, Холандия и даже Гърция . В Белгия органите на реда също задържаха стотици.

 Над 50 потърпевши при митингите на Обновена
Над 50 потърпевши при митингите на " жълтите жилетки " в Париж

Сред потърпевшите има и трима служители на реда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР