Вероятно колегата ти, който подхвърли предложението за високите бюра все

...
Вероятно колегата ти, който подхвърли предложението за високите бюра все
Коментари Харесай

Ето колко калории + ще изгориш дневно, ако стоиш прав повече!

Вероятно сътрудника ти, който подмятна предлагането за високите бюра въпреки всичко има някаква добра концепция в главата. Скорошно изследване, оповестено в Европейския вестник по превантивна кардиология, твърди че по-дългото стоене може да предотврати напълняването, до което пък всекидневно води продължителното заседяване.

В мета-анализа откривателите са разгледали общо 46 изследвания, включващи 1 184 души. Жените, които били в изправена позиция, изгаряли по 0.1 калория повече за всяка минута от седящите такива.

Не звучи като нещо кой знае какво, нали?

Истината обаче е, че с времето тези калории се натрупват: човек, който тежи към 65 кг и прекарва към 6 часа дневно изправен, ще изгори към 54 калории повече съпоставено с човек, предпочитащ да работи седнал. На база годишни калкулации откривателите сочат, че това може да бъде приравнено на към 2.5 кг мазнини.

А това към този момент по никакъв начин не звучи зле!

 Работа прав

Мъжете изгарят 0.19 калории на минута, в случай че не седят, евентуално тъй като в множеството случаи те са по-едри от дамите и имат повече мускулна маса.

Изглежда като че ли стоенето не е огромна работа, само че както означават създателите, тялото ви заздравява мускулите си, с цел да ви държи изправени, като в това време те се нуждаят от повече сила, с цел да го създадат, и точно по тази причина се изгарят и повече калории.

В допълнение, предходни проучвания демонстрират, че стоенето изгаря девет спомагателни калории на час в съпоставяне със седенето (това е съвсем същият резултат като от новото изследване).

Изследователите предизвестяват, че не трябва да се разчита само на повече седене прав, за оправянето с непотребните килограми.

Все още не е потвърдено дали такава дребна разлика в разхода на сила в действителност ще се трансформира в дълготрайна загуба на тегло. В дълготраен проект може просто да ядете повече, с цел да компенсирате да вземем за пример, и по този начин разликата може да е незначителна.

 Калории

Днес множеството хора знаят, че заседяването на компютъра ви през целия ден е новият рак. Той забавя кръвообращението, усилва риска от диабет вид 2 и нарушава здравето на гръбначния дирек. И да, даже и да упражнявате по-рано денем, седенето пред компютъра по-късно още веднъж е нездравословно.

Изследванията демонстрират, че стоенето може да помогне при намаление на кръвната захар, триглицеридите и кръвното налягане.

Нещото, което наложително би трябвало да вършиме - сядайте за по-кратки интервали. Това е толкоз просто.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР