Вербувани са двама спецпрокурори, които срещу обещание за постове, трябва

...
Вербувани са двама спецпрокурори, които срещу обещание за постове, трябва
Коментари Харесай

САМО В ПИК: Бойко Рашков и Христо Иванов с подмолна атака срещу Гешев - ето кои са магистратите, които ще атакуват главния прокурор

Вербувани са двама спецпрокурори, които против заричане за постове, би трябвало да основат хибридна магистратска организация

През последния месец ПИК разкри, че вътрешният министър Бойко ухажва прокурори и следователи, които против обещания за високи постове и кариерно израстване,. Повечето от канените даже в кабинета на МВР-шефа на ул. „ Шести септември “ обаче отказали.. Общото сред тях е, че сега са част от профилираните структури на прокуратурата, която ръководещите възнамеряват да закрият.
свързани новини150678на 08.01.2022175900на 11.01.2022
На Йордан Грамов и Биляна Дукова от Апелативна профилирана прокуратура били обещани високи постове в изпълнителната власт и в правосъдната система, в случай че разгласят, че основават различна прокурорска организация. Грамов и Дукова трябвало да изоставен със скандал Асоциацията на прокурорите в България и да създадат хибридно магистратско съдружие, което да нападна персонално Иван Гешев. Към организацията щял да се причисли и одиозния следовател Бойко Атанасов, който от години е употребен от съперниците на прокуратурата.

ПИК разбра, че през последните две седмици за пръкването на организацията-менте на прокурорите Грамов и Дукова асистирали представители на грантовия Съюз на съдиите в България и политици от „ Да, България “. Днес в Министерство на правораздаването даже била планувана среща сред заместник-министъра Емил Дечев и двамата прокурори-предатели. Допреди 10 дни Дечев бе заместник-председател на ССБ. Правосъдното министерство и политическото ГМО „ Да, България “ с ръководител Христо Бойкикев обезпечили логистиката и дали обещание шумна медийна поддръжка, в случай че Йордан Грамов и Биляна Дукова стартират да нападат Иван и сътрудниците си от спецпрокуратурата.

Създаването на организацията-менте било планувано за идната седмица, като част от огромен проект за нагнетяване на напрежението против прокуратурата. Според създателите на сюжета с активирането на прокурорите Грамов и Дукова, щяло да се всее ужас против прокурорите, в миг, в който министъра на правораздаването нападна основния прокурор с нова серия от компромати. Отделно, свадите в правосъдната власт били добре пристигнали за властта, тъй като по този начин се отклонява вниманието от неналичието на бюджет, от рекордните равнища на инфлацията и внезапното повишаване на артикули от първа нужда. Властта на държавното управление на Кирчовците се крепи със сетни сили, освен това по-малко от двама месеца от встъпването в служба. И тъкмо поради това е нужно незабавно напрежението от Министерския съвет да се отклони по посока държавното обвиняване.

Магистратите Йордан Грамов и Биляна Дукова, които са се съгласили да предадат сътрудниците си, не се употребили с положителни позиции измежду тях. Двамата предпочели да станат предатели, тъй като след идното очистване на спецправосъдието, щели да се върнат на старите си работни места – Грамов в Софийска градска прокуратура, а Дукова в Сливницата, където била „ много известна “. Йордан Грамов доста желал още веднъж да има политическа кариера. В държавното управление на Пламен Орешарски прокурорът е назначен за заместник-министър на вътрешните работи. На Грамов била направена оферта, точно в тази посока. Йордан Грамов е работил и по следствието против Евелин Банев-Брендо за пране на пари. Според изявления в медиите Грамов за малко даже е обвинен за теч на информация към Брендо и е отхвърлен от делото. На „ доста известнвата “ Дукова било дадено предопределение във Висшия правосъден съвет или към Инспектората на Висш съдебен съвет.

Създаването на реплика на Асоциацията на прокурорите в България надалеч не е първи опит да се вбие чеп измежду прокурорската общественост. Подобен опит бе юридически и когато задкулисието у нас правеше опити за отстраняването на основния прокурор Никола Филчев. Преди повече от 15 години този опит претърпя цялостно крушение, каквото ще се случи и с този следващ напор за изкуственото генериране на кавги измежду прокурорите и следователите.



Прокурор Йордан Грамов
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР