Не са знаел какво идва срещу тях, каза бащата на

...
Не са знаел какво идва срещу тях, каза бащата на
Коментари Харесай

Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар

Не са знаел какво идва против тях, сподели бащата на доблестният служител на реда, който с сътрудник си Йордан Илиев от Бургас, почина, затрит от рейс, цялостен с мигранти

Очаквам обективна присъда – до живот. Това сподели пред Нова телевизия майката на убития служител на реда от Бургас Атанас Градев – Керана. 

„ Не, че ще помогне нещо, само че е значимо за нас, за нашето утешение, тъй като това е тежък удар. Разбито ни е фамилията и здравето. Чувстваме доста болежка и доста горест “, показа тя. 

Утре тя ще застане очи в очи със сириеца Омар Аднан, който е упрекнат в съзнателно ликвидиране на двамата служители на реда, починали при провокираната от него злополука на рейс с мигранти и патрулен автомобил в Бургас, сподели пък кореспондентът Цеца Алексова. Очаква се тогава да бъде даден ход на делото в Бургаския областен съд.

Фаталният случай, при който починаха двамата служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев се случи след полицейско гонене на рейс, на 25 август 2022 година Призори рейсът, в който имаше 48 незаконни бежанци, и беше ръководен от сирийския жител, връхлетя върху патрулния автомобил на двамата бургазлии. Те починаха на място в опит да го спрат. Омар Аднан към този момент е получил присъда от 4 години и 10 месеца отнемане от независимост, както и 11 хиляди лв. санкция за трафик на бежанци.

„ Не сме се срещали с Омар. Не съм го виждала в никакъв случай. Не знам по какъв начин ще издържим. Дано Господ ми даде сили! “, споделя майката на убития Атанас Градев. 

Бащата Панайот Градев също показа, че чака обективна и действителна присъда. 

„ Синът ми и сътрудника му са били на промяна в елементарен пътен полицейски патрул, не е било тяхна работа за такава профилирана акция ”, разяснява той.

„ Закарах жена ми на работа. Връщам се, а сътрудниците ме чакат, с цел да ми оповестят най-страшната новина. Така се случи “, споделя мъжът, който също е работил в системата на Министерство на вътрешните работи.

„ Доколкото разбрах, три минути преди случая синът ми и Йордан са получили предписание да спрат рейса. Те са били до общината и по най-бързия метод е трябвало да затворят кръговото. Те даже не са знаели какво идва против тях. Не са били готови за това. Били са елементарен патрул. Не е тяхна работа. Има профилирани елементи, които е трябвало да се заемат с това “, прибавя той.

„ От „ Гранична полиция “ изобщо не са подавали сигнал на нашия дежурен. По различен метод те са разбрали и са изпратили патрулът “, сподели още Панайот Градев. 

„ Много неща се трансформираха след гибелта на сина ми. Отчаяни сме. Живеем в очакване и в горест. Съкрушени сме. Не мога да ви опиша каква е болката “, показа пък Керана Градева. 

Не мога да обвиня никого, само че нека да има правдивост, сподели още тя.  
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР