На заседанието на колегията беше докладвано от един от членовете

...
На заседанието на колегията беше докладвано от един от членовете
Коментари Харесай

Приеха оставката на апелативния прокурор на София, напуска системата заради влошено здраве

На съвещанието на колегията беше докладвано от един от членовете - Огнян Дамянов, че във вътрешен конгрес на прокуратурата Димов е написал, че причина за напускането му е здравословното му положение :

" Причината за напускането ми е, че здравословното ми положение се утежни доста поради несъстоятелните нападки към мен и моите близки. Беше горделивост и наслаждение да бъда ваш сътрудник. Желая здраве и мощ и да продължите да се борите с престъпността ".

На 26 март Радослав Димов беше изслушан във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов. Месец преди този момент той изиска да бъде изслушан в Прокурорската гилдия във връзка със същия случай. Тогава той съобщи, че не познава Божанов и желае да почисти името си. Още тогава той съобщи: " Страдам от болест, която не ми дава доста живот и желая името ми да бъде изчистено ".

По предложение на Огнян Дамянов, Стефан Петров и Евгени Иванов колегията го отличи с " персонален почетен знак - златен " и 1500 лв. за " проявен висок професионализъм, безупречно осъществяване на служебните отговорности и високи нравствени качества ".

Радослав Димов беше определен за апелативен прокурор на София през септември 2019 година Преди това той оглавяваше Софийската районна прокуратура. Завършил е " Право " в Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " през 1999 година и малко по-късно стартира работа в Софийската районна прокуратура. От 2008 година до 2017 година е зам.-шеф на СРП, след което става и областен прокурор на София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР