Венецуела в момента доставя на Куба всеки ден по 47

...
Венецуела в момента доставя на Куба всеки ден по 47
Коментари Харесай

Гуайдо: Венецуела доставя всеки ден на Куба 47 000 барела петрол

Венецуела сега доставя на Куба всеки ден по 47 000 барела нефт за 2,58 милиона $ макар спада на размерите на рандеман в страната. Това написа в Туитър водачът на опозицията в Боливарската република Хуан Гуайдо, представен от ТАСС. В момента Венецуела повече от всеки път има потребността да употребява самата тя личните си запаси, а не да финансира непознати недобронамерени проекти, показва Гуайдо.

Дълги години се позволяваше интервенция на Куба (в работите на Венецуела - бел. на ТАСС), която се оправдаваше с идеологическо приятелство, а то се показваше единствено в гратис даване на наш нефт и внедряване (на кубинци) във въоръжените сили на Венецуела, написа Гуайдо.

По-рано през седмицата Гуайдо настоя да бъдат прекъснати доставките на нефт за Куба.

На 23 януари водачът на опозицията се самообяви за краткотрайно изпълняващ длъжността президент на Венецуела. Той бе приет от Съединени американски щати, страните от Групата от Лима (без Мексико), Организацията на американските страни и болшинството страни от Европейски Съюз. Президентът Николас Мадуро дефинира станалото като опит за прелом. Мадуро бе подсилен от Русия, Беларус, Боливия, Иран, Китай, Куба, Никарагуа, Салвадор, Сирия и Турция, напомня ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР