Велосипедна алея може да свърже в скоро време двете морски

...
Велосипедна алея може да свърже в скоро време двете морски
Коментари Харесай

Велосипедна алея свързва Бургас и Созопол в близко бъдеще?

Велосипедна алея може да свърже в скоро време двете морски общини Бургас и Созопол . Идеята на този стадий е единствено на хартия и бе наранена по време на публичното разискване на проектобюджета на Община Бургас за 2024 година.

Въпрос по тематиката зададе жителят Георги Георгиев , който изиска повече конкретика по отношение на проектите за годината, свързани с подобряването на градската среда и културата в града.

 Георги Георгиев
Георги Георгиев. Снимка: Искра.бг

Той прикани Община Бургас да поеме самодейността , макар че в тази ситуация с алеята за колела става дума за държавен план, с цел да може да се подхващат стъпки в тази тенденция . Впоследствие той може да бъде надграден, като се свържат общините от Северното към Южното Черноморие у нас. 

С коментар по тематиката се включи заместник-кметът по финанси, бюджет, стопанска система и морско дело Станимир Апостолов , който през днешния ден бе в ролята на модератор на общественото разискване.

 Станимир Апостолов
Станимир Апостолов. Снимка: Искра.бг

Той подсети, че в финансовата стратегия за 2024 година са заложени средства за създаване на велоалея от квартал „ Лозово “ до Бургас, както и от природозащитен център „ Пода “ до квартал „ Поморие “. Двете прави са на територията на общината и заради тази причина могат да бъдат финансирани .

В същото време се водят договаряния и със прилежащата Община Созопол, която да стартира да влага във велосипедна инфраструктура на север и в близко бъдеще двата града да се свържат с алея , по която хората да могат да се придвижват с велосипед. 

Той подсети, че велосипедният превоз е предпочитан за Община Бургас и че през тази година ще се взе участие в план, който би трябвало да обезпечи първите електрически общински колела за жителите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР