Великобритания ще работи със Световната здравна организация (СЗО) за разработване

...
Великобритания ще работи със Световната здравна организация (СЗО) за разработване
Коментари Харесай

Великобритания ще разработва със СЗО пандемичен радар за откриване на нови болести

Англия ще работи със Световната здравна организация (СЗО) за създаване на система, функционираща като " пандемичен радар ", която бързо ще открива разновидности на новия ковид и ще наблюдава нови болести в световен мащаб, тъй че светът да не се оказва повече неопитен, съобщи Ройтерс.

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи проекта за нов " Глобален пандемичен радар " преди днешната Глобална здравна среща на върха на Г-20 в Рим, на която той ще приказва.

От канцеларията на премиера споделиха, че става въпрос за мрежа от центрове за наблюдаване, които ще могат да наблюдават за появяването на огнища и да обменят информация за разновидности и устойчивост на имунизациите.

Джонсън употребява английското председателство на Г-7 да притегли вниманието върху нуждата светът да бъде квалифициран за бъдещи пандемии, като основава експертна група, която ще изследва по какъв начин може да се форсира създаването на нови ваксини против бъдещи болести.

" Справянето с Covid-19 в целия свят и гарантирането на по-добрата ни готовност за бъдещи здравни закани е безспорен приоритет за английското председателство на Г-7 ", съобщи Джонсън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР